23 Temmuz 2024

Yassıtaş Mahallesi Halkı Geleneklerine Bağlı

  • PDF

Haber; Muharrem Göç

Yassıtaş  mahallesi halkı  eski geleneklerin yaşatılması konusunda duyarlılıklarını gösterdiler. Günün ağırması ile  başlayan Kurban bayramı, sabahın erken saatlerinde bayram namazı için herkes camilere akın etti. Namaz sonrası Yassıtaş’ın tüm camilerinde olduğu gibi  Hatipli semtinde bulunan  camide de  bayram namazı sonrası toplu olarak  cami çıkışı büyükten küçüğe herkes  birbirleri ile bayramlaşarak  kucaklaştılar. Kimileri gurbetten gelmiş, yıllardır görmediği yakınlarını, kimileri  özlemini çektiği köyün büyüklerini görerek hem bayramlaştılar hemde  kucaklaştılar.

 

Camilerdeki bayram kutlamasının ardından bu kez arefe günü kabir başlarına gidemeyenler mezarlıkların yolu tuttu. Kaybettikleri yakınlarını ziyaret eden vatandaşlar, yakınlarının mezarı başlarında uzun süre dua ettiler ve Yasin-i Şerif okudukları görüldü. Mezarlık ziyaretinin ardından akraba ziyaretlerine geçildi. Akraba ziyaretinin ardından ise kurbanlar kesildi.

Gurbetçi olanlar ise bu geleneklerin yaşatılmasından memnun kaldıklarını belirterek “Yassıtaş mahallemizde bayram namazı sonrası bayramlaşmaların devam etmesini  ve birlik ve beraberlik içinde sürdürülmesini istiyoruz. Elbette köyümüzün büyüklerini tek tek gezmektense toplu olarak böyle bir mekanlarda ellerini öpmek bayramlaşmak bizleri çok mutlu ediyor. Yıllık izinlerimizi genellikle bayramlara denk getiriyoruz. Bu mutluluğu, bu manevi havayı hiçbir yerde almak mümkün değil ”dediler

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde