23 Temmuz 2024

Mehmet Gümüş: “Herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum”

  • PDF

Siyanürle altın aramaya tepki mitinginde Fatsa yeni meydanda konser veren söz yazarı ve besteci Mehmet Gümüş gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

“Bu mücadele geniş katılımlı bir mücadele gerektirir” diyen Gümüş, “Bu anlamlı etkinliği katılan herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Bu hepimize yönelik bir saldırı, saldırının adı da siyanürdür. Bu tarz zehirler 3-5 yıl sonra kendini gösteriyor. Siyanüre ulaşmak için yüzlerce alan tahrip ediliyor. Sulara bulaşan zehir buharlaşarak hava yoluyla insanlara zarar veriyor. Biz buna hep birlikte karşı çıkmalıyız, karşı çıkan insanlar bu mücadeleyi kazandılar. Yasalar dahilinde her türlü mücadelemiz meşrudur. Mutlaka mücadele etmemiz gerekiyor. Bu tarz şeyler dünya’nın bir çok yerinde yapılıyor ancak su ile ayrıştırılıyor. %80 değilde %20 kazandırıyor. Ve bu aramalar için en yakın konut alanı 20 km şartı koşuluyor. Bahçeler köyündeki siyanür alanının 500 metre hemen yanında konutlar söz konusu. Yaşam alanları mevcut. Bu daha büyük bir tehlike. Bunun partisi siyaseti yok, bu hepimizi ilgilendiren bir konu. Daha önce Burdur ve Artvin halkı bu işi başardı. Geniş katılımlı bir mücadele gerekiyor. Bergama, Tavşanlı halen daha mücadeleye devam ediyor. Bir araya gelerek Fatsa halkının bu işe duyarsız kalmaması gerekiyor. Hayattan önce bir şey yoktur. Hiç kimsenin yaşam alanlarımıza zarar gelmemesi gerekiyor. Ünye ve Fatsa birinci derceden etkileniyor. Bu yüzden herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum.”

Bir sanatçı duyarlılığı ile meseleye yaklaşan Mehmet Gümüş, daha geniş katılımların olacağı organizasyonların oluşması gerektiğinin altını çizerek, “kimse geleceğimizi zehirleyemez, kimse doğamızı bozamaz” açıklamasında bulundu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde