23 Temmuz 2024

İŞKUR Fatsa Hizmet Binası Hazırlıkları Tam Gaz

  • PDF

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili İhsan Şener, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve İŞKUR Ordu İl Müdürü İsa Kaymak Fatsa'da hizmet verecek olan İŞKUR binasında incelemelerde bulundu. Fatsa Kaymakamlığı binasında hizmet verecek olan İŞKUR Korgan, Kumru, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Kabataş ilçelerine de hizmet verecek.

İŞKUR Ordu İl Müdürü İsa Kaymak yakın bir tarihte İŞKUR Hizmet Binasının faaliyete geçeceğini ve Fatsa Kaymakamlık Binasında bir yer tahsisi yapıldığını ifade etti ve sözlerine şu şekilde devam etti, “İŞKUR Hizmet binası Fatsa için resmi olarak açıldı. Kaymakamlık binası altındaki bir yeri kullanım olarak planlıyoruz. Kaymakam Bey ve milletvekilimiz İhsan Şener Bey ile incelemelerimizi yapıyoruz. Burada çeşşitli tadilatlar yaparak kullanıma uygun bir hale getireceğiz. İki hafta içerisinde hizmete girmeyi düşünüyoruz. Bunun yanı sıra İŞKUR Ordu İl Müdürlüğü olarak çok faydalı projelerimiz var. Toplum Yararına Proje (TYP) kapsamında geçişi istihdam edilecek bin 300 kişi ile ilgili listelerin ilgili kurumlar tarafından listeler açıklanmaya başlandı. Bu proje ile işsizliğin yoğun olduğu yer ve dönemlerde geçici bir istihdam kapısı aralayarak insanlara çalışma becerisi ve alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyoruz. Yani daha önce çalışmamış birini 8 ay süreyle sigortalı yaparak düzenli maaş ile çalıştırıyorsunuz. Daha sonra o kişi çalışma alışkanlığı kazandığı için evde oturmak yerine yeniden iş arama sürecine katılmaya başlıyor. Bu proje ile de bu konuda gerçekten önemli bir başarı elde ediliyor. Dolayısıyla istihdamda sürekliliğe katkı sağlanıyor. Bu çerçevede bin 300 kişilik alım Ordu'da ilk kez gerçekleşiyor. Bir yıl önce 500 kişilik, Mart ayında 600 kişilik bir alım olmuştu ve süreleri bitti, bu da 15 Haziran itibariyle bitecek. Kadroların büyük çoğunluğunu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis ettik, Büyükşehir Belediyemize de tahsis ettik ilçelere dağılacaklar, ilçe belediyelerine ayrı tahsis yaptık. Dolayısıyla vatandaşlarımız geçici de olsa iş sahibi olacaklar" dedi.
Programın 35 yaş üstü vatandaşları hedeflediğini ve önceliğin engelliler ve kadın nüfus olduğunu da sözlerine ekleyen İsa Kaymak, "Bu programda özellikle 35 yaşın üzerindeki işsiz erkek kitle hedefleniyor. Bu yıl genelgede yapılan değişiklikle 35 yaş altı genç erkek nüfus programa alınmadı. Bayanlar ve engelliler öncelikli olarak kabul ediliyor. Listeler bugün açıklanacak. Programa başvuranların çoğunluğu bayan, yaşlı ve eğitim düzeyi düşük olan vatandaşlarımızdan oluşuyor. Bu vatandaşlarımız çevre temizliği, düzenlemesi, park bahçe işleri gibi vasıfsız işçilikle yapılacak işleri içeriyor."
Alımlar kapsamında Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü 440, Büyükşehir Belediyesi 340, OSKİ 50, ilçe belediyeleri 380 kişi istihdam edecek. Ayrıca alımlar kapsamında toplam 180 kişi Fatsa ilçesinde istihdam edilecek.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde