23 Temmuz 2024

Dolunay Koleji’nde Okul Öğrenci Meclis Başkanlığı Seçim Heyecanı Yaşandı

  • PDF

Demokrasi eğitimi ve okul meclisleri yönergesi kapsamında 2014 – 2015 eğitim öğretim sezonu okul öğrenci başkanlığı seçimi bu yıl da Özel Dolunay Koleji'nde tatlı bir rekabete dönüştü. Okul öğrenci meclis başkanı olabilmek için adaylar arkadaşlarına projelerini anlattı. Adaylar kendilerine tanınan süre içerisinde ,yaptıkları tanıtım faaliyetleri ile reklam çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdü. Genel ve yerel seçimleri aratmayan okul öğrenci meclisi başkanlığı seçiminde pusulalar basıldı. Aday 16 öğrencinin ismi yazılı olan ortak pusulalara seçmen öğrenciler kimi başkan görmek istiyorsa o isme mühür  basarak demokratik tercihini kullanmış oldu.

                Öğrencilerin oy kullanma işlemlerinin ardından yapılan sayımda 6/B sınıfı öğrencilerinden İbrahim Berk KARAAL okul meclis başkanlığına seçilmiş oldu.

Okul Müdürü Orhan IRMAK ise" Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi kapsamında yapılan bu seçimlerin amacının; öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, seçme- seçilme kültürü, katılımcı olma, iletişim kurabilme becerilerinin kazandırılması olduğunu belirtti.  Öğrenci Meclis Başkanlığını 6/B sınıfı öğrencilerinden İbrahim Berk KARAAL kazandı, öğrencimizi tebrik ediyorum." dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde