23 Temmuz 2024

Yeni Kimlikler Aralık Ayında Verilecek “Pilot İl Kırıkkale”

  • PDF

 

Elektronik, biyometrik özellikleri de taşıyan yeni kimliklerin Aralık ayından itibaren vatandaşlara  verilmeye başlanacağı bildirildi. Yeni kartların daha küçük olacağı, taklit ve tahribat yapılmasının  daha zor olacağı bildirildi.

Yeni kimlik kartlarının son derece kullanışlı,  ilk etapta bu kartın  herkese kimlik kartı olarak verileceğini belirten yetkililer doğum, ölüm, adres değişikliklerinin elektronik ortamda yapılabileceğini, mahkeme kararıyla gerçekleştirilebilen soyadı değişikliğinin de kolaylaştırılacağını belirtildi.

            Çok  fonksiyonlu olan yeni kart uygulamasına Aralık ayında pilot bölge seçilen Kırıkkale ilinden başlayacağını, daha sonra ise 7 bölgede 7 ilde uygulamaya konulacağı bildirildi. Üç yıl içinde ise tüm yurt genelinde kartların herkese verileceği ve içindeki bilgileri  10 yıl saklama kapasitesine sahip olacağı bildirildi.

            Nüfus müdürlüklerinde randevu sistemi ile yapılacak olan yeni kimlik verme işlemlerinde,  bir vatandaşın bilgilerinin sisteme girilmesi için 10 dakika  gibi bir zaman alacağından  Fatsa Nüfus müdürlüğünce gerekli çalışmalar yapılarak  her türlü donanıma sahip bir oda tahsis edildiği,  yeterli personelin de  olduğu bildirildi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde