23 Temmuz 2024

Fatsalı Gençler “Geç Kalma, Genç Gel ”Dedi

  • PDF

Fatsa Gençlik Merkezi Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığının ortak projesi “Geç Kalma, Genç Gel “ sloganıyla başlatılan proje kapsamında gönüllü ve üye gençlerle birlikte çeşitli etkinliklerde bulundu.Gönüllü Gençler bu proje kapsamında bir araya gelerek Çarşamba günü  Fatsa Orta Büyük Camiinde, Perşembe günü Sahil Camiinde ve Cuma namazında da Hacı Hulusi Camiinde cemaatle buluştu. Gençler ibadetlerini eda ettikten sonra namaz çıkışında camii avlusunda kurdukları Gençlik Merkezi standında lokum ve kolonya ikramlarında bulundu. Camii çıkışında bu tür bir etkinlikle karşılaşanlar başta şaşırdılar ancak; projeyi öğrendikten sonra memnuniyetlerini belirterek gençleri camilerde görmenin kendilerini mutlu ettiğini ve bunun devamını umduklarını ifade ettiler.

“Geç Kalma, Genç Gel “ projesi kapsamında Gençlik Merkezi Müdürü Beraat ŞAHİN ve Gençlik Lideri Nurhan Kömür ve merkez üyeleri “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle Fatsa İlçe Müftülüğü ve Müftü Hüseyin Can ı ziyaret ettiler. Hüseyin CAN  “ bu ziyaretten oldukça memnun kaldığını ve Gençlerin toplum yaşamında önemli olduğunu vurgulayarak, Peygamber Efendimizin gençlere verdiği önemini belirterek üzerlerine düşen sorumlulukları ifade etti. “Efendimiz (S.A.V), hicretle Medine’yi yurt edinince ilk iş olarak inşa ettiği mescidin bir bölümünü eğitim ve öğretim için tahsis etmiştir. Allah Resulü, İslam akademisi diye nitelenebilecek bu Suffe mektebinde nice ilim sahibi gençler yetiştirmiştir. Gün gelmiş bu gençlerden Hz. Ali’yi Yemen kadılığı, Muaz b. Cebel’i Yemen valiliği, Zeyd b. Sabit’i vahiy katipliği, Üsame’yi ordu komutanlığı gibi stratejik görevlere getirmiştir. Bunun gibi birçok örnek vererek kendilerinden beklentileri olduğunu söyleyerek, İlçe Gençlik Merkezi Müdürlüğünün çalışmalarının Fatsa ya ayrı bir renk kattığını, yaptıkları projelerle gençlerin farkındalık oluşturduğunu ve birlikte bir çok ortak proje yürütmek istediklerini belirterek Beraat ŞAHİN e bu çalışmalardan dolayı ve bu hafta içinde yaptıkları etkinliklerden dolayı gençlere teşekkür etti.”

Gençlik Merkezi Müdürü Beraat ŞAHİN ise Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.)  ““Beş şey gelmeden önce beş şeyin kıymetini bil; ihtiyarlamadan önce gençliğinin, ölüm gelmeden önce hayatının, hasta olmadan önce sağlığının, meşguliyetten önce boş vaktinin, yoksulluğa düşmeden önce zenginliğinin kıymetini bil” hadisini hatırlatarak bizler bu projeyle Türkiye genelinde camiilerle gençlerin buluşmasını amaçladık. Gençler geleceğimizin teminatıdır. Manevi duygularla birlikte milli duyguları gelişmiş gençler, bu ülkenin gelişmesine ve çağ atlamasına vesile olacaktır. Amacımız her yönüyle gençlere rehberlik etmek ve onları bu tür projeler içerisine alarak kendilerine sorumluluklarını hatırlatmak olduğunu ifade etti. Fatsa genelinde yıl boyunca yaptıkları etkinliklerde gençlerin gönüllü olarak yer aldığının ve kendilerine ait olan Gençlik Merkezine sahip çıktıklarını belirterek. Fatsalı Gençlere ve proje, kurs, kamp gibi çalışmalarda desteklerinden dolayı İlçe Müftüsü Hüseyin CAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem ÇİNOĞLU ve tüm kurum müdürlerine teşekkür etti.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde