23 Temmuz 2024

Chp Fatsa İlçe Örgütü Halkla Birlikte Hatipliler Büyük Şehirden Şikâyetçi

  • PDF

Fatsa CHP İlçe Başkanı Doğan Çelebi ve örgüt üyeleri uzun süredir uyguladığı belde çalışmalarını geçtiğimiz Cuma günü Hatipli Mahallesinde sürdürdü.

Çelebi, CHP Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Darçın, Erol Yerebasmaz, CHP Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Keskin olduğu halde Hatipli Mahallesini ziyaret ederek vatandaşlarla kahve sohbetinde bulundular.

Kahvehanede vatandaşların dertlerini ve şikayetlerini dinleyen CHP İlçe Örgütü, vatandaşların sorunlarına seçenek sunumlarda bulundular. Şikâyetlerin genelde belediye hizmetlerinin eksiliği hatta hiç olmamasından yakınan Hatipli Mahallesi sakinleri nasıl bir yol izlemeleri gerektiği hakkında İlçe Başkanı Çelebi’den bilgi almak istediler.

Bu isteği yanıtlayan Çelebi, Büyük Şehir Belediyesi olgusu boş çıkmıştır, bu zamana kadar bırakalım yapacaklarını, önceki belediyelerimizin yaptıkları hizmetlerin hiç birini yerine getirememişlerdir, diyerek sözlerine şöyle devam etti; “ İlimiz Büyük Şehir olduğunda daha çok hizmetin hemşerilerimize ulaşacağını söylediler. Ne oldu, ulaştı mı arkadaşlar? Soruyorum sizlere; hemen her gün toplanan çöpleriniz haftada bire indi, çoğumuz köyümüzde, kapımızda belediye ile ilgili ihtiyaçlarımız olduğunda çalacak bir kapımız vardı, şimdi nerede o kapı, yok. Beldelerimizdeki tüm araç ve makinelerimizi merkezde topladılar, mazot alıp ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyorduk, o yüzden Büyük Şehir Belediyesi boş çıkmıştır. Göreceksiniz ilerleyen zamanlarda bu anlayışın bu yönetim biçiminin ne kadar yanlış olduğu gözler önüne serilecektir.” Dedi.

Aklın Yolu Birdir

Hatipli sakinleri Çelebi’nin sözlerini dikkatle dinleyip, “peki nasıl hareket etmeliyiz” şeklindeki soruya Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Keskin Başkandan izin isteyerek cevaben şunları söyledi; “ Arkadaşlar, buraya zaten onu anlatmaya geldik. Aklın yolu birdir. Parti olarak bu deyimi biz sık sık kullanırız. Eğer bu yönetimden hoşnut değilsek onu yıkacağız. Onlar nasıl geldilerse öyle de gitmeliler. Önümüzdeki yıl genel seçimler var. İşte o zamana odaklanıp oylarınızla görev verdiğiniz bu anlayışı yine oylarınızla yıkmalısınız. Biz CHP olarak her zaman bu göreve talip olduk. Ülkemiz ve bölgemiz dolayısıyla bizler daha kötü duruma düşmeden, rüşvetlerle iktidarı elinde tutmaya çalışan bu zihniyete hayır demelisiniz” dedi.

İlçe Belediyeleri İflasın Eşiğinde

Fatsa Belediye Meclis Üyesi Erol Yerebasmaz ise belediye gelirlerindeki orantısız değişikliklere dikkat çekerek Hatiplileri bu konuda bilgilendirmek isteyerek şunları söyledi; “Arkadaşlar, Büyük Şehir durumunda olmadan önce İller Bankasından alınan pay şimdikinden bir misli daha fazlaydı. Yani şimdi İlçemizin aldığı para yarı yarıya azaldığı gibi üstüne birde belde ve köylerin yükü bindi. Büyük Şehir, hem sıcak parayı hem de İlçelerin gelirlerini kendi hesabına geçirirken belde ve köylerin hizmetlerini İlçe Belediyelere yüklemiştir. Bu anlamda İlçe Belediyeler iflasın eşiğine gelmiştir. O yüzden çalıştırdığı işçilerin dahi maaşlarını ödeyememektedir. O yüzden taşınmaz mallarını satılığa çıkarmıştır. İlçe Belediyeleri kendine bakamaz duruma gelmişken eski beldelerin ve köylerinin belediye hizmetlerinden yararlanması çok zor olacaktır.” dedi.

Hatipli sakinleriyle CHP örgütünün çay sohbeti karşılıklı fikir alış verişiyle son bulurken, yeniden ziyaret sözü verilerek İlçeye geri hareket edildi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde