23 Temmuz 2024

BİRLİK BAŞKANI AYDIN BOSTANCIOĞLU BÖLGEMİZDE GÖÇÜN ÖNLENMESİ İÇİN

  • PDF

 

“ALAN BAZLI GELİR DESTEĞİNİN HEMEN ÖDENMESİNİ, SIFIR FAİZSİZ KOSGEB KREDİLERİ  İLE DE DESTEKLENMESİNİ İSTEDİ”

Haber : Muharrem GÖÇ

Ordu Esnaf ve Sanatkarları  Odası Birliği Başkanı Aydın Bostancıoğlu, fındıkta yaşanan zirai don sebebi ile yüksek rakımlı ilçelerde  yaşayan vatandaşların  ekonomik yönden büyük zarar gördüğünü söyledi.

Aydın Bostancıoğlu, gazetemize yaptığı açıklamada;  fındıkta yaşanan zirai don olayının yüksek rakımlı ilçelerde yaşayan üreticiyi olumsuz etkilediğini, bu sebeple göçün önlenmesi için  alan bazlı desteğin hemen, Sıfır faizli  KOSGEB kredileri ile de  desteklenmesini istedi.  

Alan bazlı gelir desteğinin 150 ila 300 rakım arası  2 katı, daha  yukarı rakımda olanların ise 3 katı  verilerek göçün önlenmesini isteyen Bostancıoğlu, fındıkta yaşanan don olayı nedeniyle yüksek rakımda ikamet eden vatandaşı sosyoekonomik anlamda zor durumda "Yüksek kesimde 9 ilçemizde 1 kilo fındık çıkmadı. İnsanlar karnını doyuramadığı için Fatsa, Ünye ve Ordu merkeze veya büyükşehirlere göç ediyor. Bu bölgelerde  2-3 yıl daha fındık olmayacak. 30 Mart seçimlerinden önce ilimiz nüfusunun  771 bin olduğunu,  şuanda ise   730 bine düşmüş   41 bin nüfus gitmiş. Buda gösteriyor ki insanlar geçinemediği için göç var. Bunu sadece  ben söylemiyorum, bizim bu ilçelerdeki oda başkanı arkadaşlarımızda söylüyor. Bu nedenle özellikle  fındık olmayan yüksek rakımlı ilçelerde dediğimiz gibi Alan bazlı gelir desteği ve Kosgeb kredileri ile desteklenmesini istiyoruz dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde