23 Temmuz 2024

Yalıköylüler CHP Fatsa Yönetimini Ağırladı

  • PDF

CHP Fatsa ilçe örgütü belde gezilerinde bu defa Yalıköy’deydi. Diğer beldelerde olduğu gibi kimsesiz, yetim kalmış görüntüsü veren şirin kasabanın geleceği hiç de iç açıcı değildi.

Belediyeleri varken sorunları için tartışan, muhatap bulan Yalıköy sakinleri dertlerini anlatabilmek için bile para harcamak zorunda kalıyorlar. Yalıköy- Fatsa, Yalıköy-Ordu.

Bir zamanlar Samsun-Trabzon karayolunun en hareketli dinlenme olanağının olduğu bu sahil beldesi belediyesini de yitirince göç verme aşamasına geldi. CHP İlçe yönetimi bu sorunları paylaşmak için misafir olduğu bir kahvehanede belde sakinleriyle dertleşti.

İlçe Başkanı Çelebi, emeklilerin durumunun güçlüğünden konu açarak artık geçimlerin oldukça zorlaştığını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti; “ geçim kaynaklarımız çoğalan nüfusumuza göre gittikçe azalıyor, aldığımız maaşlar artan pahalılığa yetmediği gibi hükümetin ayrıca özel tüketim vergilerini arttırması hatta yaşamımız için vazgeçilmez olan yakıt ve enerji tüketimine konulan ilave zamların altından kalkamaz olduk. Bu ciddi sorunlarla karşılaşmamıza sebep olabilir.”dedi. Çelebi’nin örneği karşısında suskunluklarını bozmak isteyen sakinlerden Azmi Reis; “ devlet düzenindeki bu sistem bozukluğundan ve ayyuka çıkmış hırsızlık olayında benim de param çalındı. O çalınan paralarda benim de hakkım var. Emekliye Para veriyorlarmış, 800 lira neye yeter? Elektrik, su parası, bitti. Nasıl geçinecek bu millet?” şeklindeki eleştirileri diğer konuklar arasında haklı görüldü.

Sohbetlerin genel olarak bu çerçevede tartışıldığı ortamda Büyük Şehirden beklentilerin hayal kırıklığı olduğu idi. Esnaflardan lastik tamircisi Şeref Memiş, verdiği örnekte Belediyenin kurduğu sistemin ne kadar yanlış olduğunu vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti; “ defalarca aramamızdan sonra Büyük Şehirden gelen görevliler patlayan kanalizasyon borusunu tamir ederiz, ama toprağı siz kapatacaksınız demez mi. Şaşırdım kaldım. Nasıl olur ben niye kapatayım, bu nasıl bir sistem, böyle şey ne görüldü ne de duyuldu. Ben açacağım ben kapatacağım bu kadar mı saf bu millet. Bizi bu haller düşüren bu halka Allah akıl, fikir versin. Onların yüzünden evimde bok kokusundan oturamıyorum. Bir mevlit yapalım dedik konuklar burnunu tutarak zor kaldılar, olmaz olsun böyle belediyecilik” diyerek şikâyetlerini dile getirdiler.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde