23 Temmuz 2024

YAYLA İNSANININ VAZGEÇİLMEZİ SAĞRAK MANTARI

  • PDF

Haber : Muharrem GÖÇ 

Genellikle yaylalarda bulunan ve yayla insanının vazgeçilmezi   sağrak mantarı bun günlerde bol miktarda çıkması nedeniyle  ovalar  insanların akınına uğradı.

Diğer mantarlardan gelin parmağı, fındık kirmiti ve dana burnundan ayrı tadı olan ve yayla insanın vazgeçilmezi olan Sağrak mantarı  yayla insanı olarak Antibiyotik olarak görülüyor.

Mantar, kimi zaman yemeklerde kimi zaman salatalarda ve diğer çeşitler de sıklıkla kullandığımız bir ürün. Birçok kişi severek tükettiği mantarın ne gibi faydaları olduğu hakkında yeterince bilgi sahibi değil. Mantar düşük kaloriye sahip olan, B vitamini bakımından zengin, birçok önemli minerali barındıran bir gıda ürünü. İçeriğinde bol miktarda fosfor, bakır, potasyum ve selenyum gibi önemli mineralleri bulunduran mantarın lif bakımından zengin bir yapısı bulunmakta. Mantar içeriğinde bulunan potasyum nedeniyle, kan basıncını düzenler ve yüksek tansiyonun düşürülmesinde etkilidir. Yine içeriğinde bulunan B vitaminleri ile sinir sisteminin daha sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde