23 Temmuz 2024

CHP Fatsa İlçe Yönetimi Ilıca’da

  • PDF

Haftalık gezi programlarını aksatmayan CHP Fatsa yönetimi bu defa Ilıca’da belde sakinleriyle bir araya geldi. Güneşli güzel bir günde kahve sohbetine başlayan yönetim, tüm bölgenin ortak sorunu olan fındık üretimi hakkında görüşlerini aktardı.

Üreticilerin yüksek kesimlerde yaşanan don olayından sonra mağdur olduklarını söyleyerek, hükümetin kendilerine yardım etmediklerini ifade ettiler. CHP İlçe Başkanı Çelebi, zaten ne zaman üreticinin yanında oldular ki sizlere yardım eli uzatsınlar diyerek hükümeti eleştirdi. Başkan Çelebi; “ Don olayından sonra mağdur olan ve başka da geliri olmayan üreticilere yardım yapılmadı. Sigorta da yapamayan çiftçilerimiz var. Biliyorsunuz hepimizin ya da çoğumuzun yerleri hisseli, tam anlamıyla sigorta yapılamadığı için bu olanaktan yoksun bırakıldık. Hükümetin bu tip sorunları ivedilikle çözmesi gerekiyor.” Dedi.

Başkan Çelebi ülkemizde herhangi başka yerlerde olan bir afetten sonra orasını “afet bölgesi” ilan ederek her türlü yardımları yaparlar, diyerek sözlerine şöyle devam etti “bölgemizde büyük bir don olmasına karşın afet ilan etmediler, köylümüz üreticilerimiz üretim yapamadığından geçinemeyecek konuma düştüler. İktidarın bu sorunu görmezden gelmesi bilhassa düşündürücüdür. Sanki fındık üreticilerinin yok olmasını istiyorlar. Bu iktidarın fındığa karşı bir alerjisi var.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Bir köylünün söz alıp; “Bu hükümetin bize özel olarak sahip çıkması lazım, neden derseniz, şu fındık ocaklarını söksek büyük bir toprak kaybı olur. İktidarın bize sahip çıkması kaçınılmazdır.” Diyerek görüşlerini belirtti. Bu ifadeler diğer kişiler tarafından da kabul gördü.

Fındığın Karadeniz bölgesinde çok önemli bir geçim kaynağı olduğunu söyleyen Çelebi; “fındığın bizim için önemini bir türlü anlatamadık, köylülerimizin başka geçim kaynağı yok denecek kadar azdır. Köylülerimiz çok zor durumdadır. Dünya bankasından aldıkları hibelerle dönüm parası diye bizi oyalıyorlar. Hâlbuki yıllarca fındığa destekleme ücreti koymayarak bizleri büyük zararlara uğrattılar. Bugünkü fındığın geldiği nokta hepimizce malum olan fındığın olmayışındandır. Fındığımız bu rakamlarda dış piyasada alıcı bulabiliyorsa demek ki her zaman bu fiyatlara pazarlayabiliriz. Burada bizi kandırmaya çalıştıkları bellidir.” Diyerek hükümete olan eleştirilerini sürdüren Başkan Çelebi sözlerini şu şekilde bitirdi; “Bölgemizin en önemli geçim kaynağı olan fındığımızın tekrar eski istikrarına kavuşabilmesi için mevcut anlayışın ve bu hükümetin başımızdan gitmesi gerekir.” Dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde