23 Temmuz 2024

SEMT POLİKLİNİĞİ AÇILIYOR

  • PDF

Haber: Sümeyra Özcüre

Fatsa Devlet Hastanesinin artan poliklinik ihtiyacına cevap verebilmek için şehir merkezinde semt polikliniği çalışmaları başladı.

Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor ve Açılacak olan semt polikliniğinde yaklaşık yirmi civarında klinik olacağı öngörülüyor.

Fatsa Devlet Hastanesi yetkililerinden edindiğimiz bilgiye göre; dahiliye, çocuk, nöroloji göğüs hastalıkları, fizik tedavi, psikiyatri, ortopedi, diyetisyen ve röntgen gibi poliklinikler açılacak.

Çeşitli  sebeplerle hastahaneye gelemeyen hastalar şehir merkezinde tedavi edilecek. Bina geniş, rahat bir bina ve bu nedenle hastalar kesinlikle bir zorluk yaşamayacak. Bina içerisine yaklaşık 29 oda yapıldı. Kulak burun boğaz polikliniğinin yanına yeni doğan tarama odasının da yer alacağı belirtildi.  Devlet hastahanesinde polikliniği olup da, semt polikliniğinde olmayan birimler ise  beyin cerrahisi ve çocuk cerrahisi. Kalan tüm birimlerin semt polikliniğinde birer poliklinikleri olacak.

Bir yıl süreli sözleşme yapılan semt polikliniğinde aksi durumların yaşanması halinde sürede uzatma yapılabileceği bildirildi. Kamu hastahaneleri Birliği bu tarz anlaşmalarda uzun süreli anlaşmaların aksine kısa süreli sözleşmeleri yararlı bulduğu için, semt polikliniği için de bir yıllık anlaşma yaptığı öğrenildi. 

Bu sebeple ağır hastalar Fatsa Devlet Hastanesinde, muayene olması gereken ancak yatması gerekmeyen hastalar semt polikliniğinde tedavi görebilecek. Semt Polikliniği açıldığında Fatsa Devlet Hastahanesi rahatlayacak ve inşaat çalışmaları daha hızlı ilerler duruma getirilmiş olacak. Devlet hastanesinde ameliyathane ve acil dışında bazı poliklinikler de hizmet vermeye devam edecek. Polikliniklerin üçte ikisi şehir merkezine taşınacağı için hastaların büyük bir bölümü şehir merkezinde tedavilerini görmüş olacak ve inşaat halindeki Fatsa Devlet Hastanesine gitme zorunluluğunda kalmayacak.

Hastane yetkililerinden edindiğimiz bilgiye göre şehir merkezindeki poliklinik yaklaşık on beş gün içerisinde hizmet vermeye başlayacak. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde