23 Temmuz 2024

Paşalıoğu “Verilen müjde sevindirici ancak, yeterli değil”

  • PDF

Haber : Muharrem GÖÇ

Ankara’da yapılan 4. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası’na katılan Giyim Odası Başkanı Cemal Paşalıoğlu “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın esnafa yönelik açıkladığı emeklilik müjdesi sevindirdi ancak, yeterli değil ” dedi.

Paşalıoğlu; “Emeklilik hakkı kazanan ancak Bağ-Kur veya SGK prim borçlarından dolayı emekli olamayan esnaflara 6552 sayılı Torba Yasa ile bir yapılandırma hakkı getirildiğini, Halkbank ile SGK arasında imzalanacak protokol ile özel bir kredi verileceğinin müjdesini bizzat toplantıda Cumhurbaşkanımız  tarafından verdi”  dedi.

Prim, SSK, oda ve birliklere olan borçlar konusunda da iyileştirmeler yapılacağını belirten  Paşalıoğlu, “6552 sayılı Torba Yasa ile Bağ-Kurlu esnafın SSK’ya olan prim borçları konusunda da bir yapılandırma hakkı getirildiğini ancak, emekli olmuş esnafımızın maaşlarından kesilen %15’lik kesintinin kaldırılması ve sicil affının kaldırılması gibi yapılacak düzenlemeler ile esnafımızın yüzü daha da gülecektir”dedi

Esnafımıza getirilen bu kolaylık sayesinde bir çoğunun emekli olabileceğini ifade eden Paşalığoğlu “Üyemiz olan birçok esnaf arkadaşımız da Türkiye genelinde olduğu gibi emeklilik hakkı olduğu halde Bağ-Kur ve SGK borçlarından dolayı emekli olamıyordu. Torba yasa ile borçların  yapılandırılmasıyla büyük bir kolaylık getirilmişken, Cumhurbaşkanımızın verdiği kredi müjdesi ise esnafımızı  daha da mutlu etti.  Bu büyük kolaylık sayesinde yüzlerce esnafımız emekli olabilecekler, Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Emekli olacak esnaflarımız için  büyük bir fırsattır  ve alınan  bu kararlardan sonra emekli olmalarında   büyük bir kolaylık yaşayacaklar” diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde