23 Temmuz 2024

BÜYÜKŞEHİR’DEN NE UMDUK NE BULDUK?

  • PDF

 

Haber: Sümeyra Özcüre

Öncesinde ve sonrasında kamuoyunda sıkça tartışılan Ordu’nun büyükşehir olma hususu vatandaşlar tarafından değerlendirildi. Ordu’nun büyükşehir olma aşamalarında en büyük destekçilerinden olan Fatsa halkı sonrasındaki tablodan pek te memnun değil gibi görünüyorlar.

Ordu’nun büyükşehir olmasından memnun musunuz, Büyükşehirin ne  gibi getirileri oldu sorusunu yönlendirdiğimiz vatandaşlardan birbirinden farklı cevaplar aldık. İşte vatandaşlardan Büyükşehir yorumu;

Soner Karaca; “ Halk Bazında Getirisi Yok”

“Ordu büyükşehir olmasının hayatımıza getirisi olmadı, hatta götürüsü oldu. Örneğin emlak vergileri pahallandı, su pahallandı. Yaya kaldırımından işgal paraları alınmaya başlandı. Büyükşehirin halk bazında hiç bir getirisi olmadı. Üst düzeydeki insanlara bir getiri sağlamış olabilir ancak halkın cebinden götürdü. Ben şahsen Ordu’nun büyükşehir olmasından hiç memnun değilim”dedi.

Enver Ulu; “Eskisi Gibi Olmayı Tercih Ederdim”

 “Büyükşehir olmaktan hiç memnun değilim. Ben aslen Yalıköylüyüm. Yalıköyde belediye varken, temizlik ve bakım yönünden çok iyiydi. Büyükşehir olduktan sonra tamamen terkedilmiş bir mahalle oldu. İşler aksadı ve güzellikler bozuldu. Bu şekilde olmaktanse eskisi gibi olmayı tercih ederdim. Ama artık yapabileceğimiz birşey olmadığının bilincindeyim.” dedi.

Özkan Şişman; “ Verilen Sözler Tutulmadı”

“ Büyükşehir olmak bana hatta Ordu’ya hiç bir şey kazandırmadı. Kazancından çok zararı oldu. Hizmet desen yok, yollarımız perişan durumda. Evime giderken bile korkar oldum. Sokak ışıkları yanmıyor, büyükşehir hizmet getirecekti. Bu mu hizmet anlayışı? Su faturaları zaten almış başını gidiyor ve buna kimse anlam veremiyor. Öncelerde söz verilen hiç bir şey yerine getirilmiyor” dedi.

Mehmet Zahit Topaloğlu; “ Herşeye Zam Geldi”

“Bence büyükşehir olmanın hiçbir getirisi yok. Üretimi olmayan hatta üretim altyapısı bile oluşturulmamış bir şehrin büyükşehir olması bu şehre yapılmış en büyük haksızlıktır. Belediye ile ilgili herşeye zam geldi ve ortada bir belediyecilikte yok. Ben kimsenin memnun da olduğunu düşünmüyorum” dedi.  

Soner Yılmaz; “ İnsanın Beyni Büyümedikçe Yaşadığı Şehir Büyüse Ne Çıkar”

Bence büyükşehir seçimler öncesinde sadece oy kazanmak amaçlı yapılan bir olaydı. Yararı yok zararı var. Büyükşehir olmak için nüfus şişirilerek, aslında ekonomisi çokta iyi olmayan bir şehir büyükşehir statülerine getirildi. Vergiler çoğaldı. İnsan sayısı arttıkça verilen hizmetin kalitesi de düşer. İnsanın beyni büyümedikçe yaşadığı şehir büyüse ne çıkar” dedi.

 

Emel Zerey; “ Benim İçin Getirisi Yok”

“Büyükşehir olmanın benim için pek bir getirisi olduğunu söyleyemem. Sadece ödediğimiz su faturalarında bir artış oldu bu da getiriden çok zarar. Benim görüşüme göre Ordu’nun büyükşehir olmasına gerek yoktu. Madem büyükşehiriz o zaman neden binlerce insanımız çalışmak için şehir dışı yada yurt dışlarına gidiyor? Hiç bir şekilde iş imkanımız yok. Daha doğrusu Ordu neden büyükşehir oldu çok ta anlamış değilim” dedi.

 

Yaşar Taber; “ Herşey Daha Yeni, Bekliyoruz”

“Büyükşehir olmaktan tabiki de memnunuz. Daha herşey yeni, rayına oturunca herşeyin daha da güzel olacağına inanıyoruz. Bizim belediyemiz de kapandı. Hayatımıza ne gibi bir etkisi olabilir ki, herşey daha çok yeni. İlerleyen zamanlarda etkilerini tabiki bekliyoruz. Su ve yol sorunu yaşıyoruz. Bunlar büyükşehirin görevi ve artık bu konuda hizmetleri bekliyoruz.”dedi.

Yusuf Ziya Çetin; “ Yollarımız Yapılıyor”

Büyükşehir ile ilgili şu an için bir yenilik, bir değişim göremiyoruz. Zamanla taşlar yerine oturmaya başlayınca bu etkileri göreceğiz diye düşünüyorum. Ben Erenyurt köyü’nün muhtarlığını yapıyorum. Köyümüzün yolları bozuk ve bakımsızdı. Büyükşehire giderek yolların yapılmasını talep ettik ve yollarımız yapıldı. Eski durumuna göre yollarımız daha iyi ve kullanışlı. Bunlar büyükşehirin hizmetleri, daha olumlu sonuçları görmeyi umut ediyoruz” dedi.

Ahmet Münteç; “ Köyümün Yolundan eşek Geçmiyor”

“Ben aşağı bahçeler köyünde yaşıyorum. Büyükşehir olduk ama yolum yok. At, eşek dahi geçemiyor. Benim büyükşehirden tek beklentim yollarımız yapılsın. Büyükşehirin faydalarını henüz göremedik. Büyükşehirden büyüklük bekliyoru” dedi.

Şeref Yeni, “Fatsa’da yatırımlar bitti”

“Ordu’nun büyükşehir statüsüne getirilmesi bana göre  iyi olmadı ve biz vatandaş olarak hiç memnun değiliz. Ekonomi bozuldu, Fatsa’da yatırımlar bitti. Ortalığı tamamen bir sessizlik kapladı. Büyükşehir ile birlikte sular Oski’ye geçti ve su faturaları yükselmeye başladı” dedi.

Ramadan Yeni, “ Bekklentimiz Büyüktü”

“Büyükşehir olacağımızı duydığumuz zaman beklentimiz büyüktü. Hizmet bekliyorduk ama şu anda büyük bir durgunluk var. Köylerimizde yol ve su problemleri yaşıyoruz. Yapılan hizmetler var ama başlatılıyor yarım bırakılıyor. Beklentimiz büyük ama karşılık bulacak mıyız bilemiyorum. Elektirik direklerimiz değişecekti o da değişmedi. Sıkıntılarımız büyük” dedi.

Mevlüt Tokatlı; “ Büyükşehir olmak için erkendi”

“Büyükşehir olmakla birlikte Ordu’nun geliri ve gideri yükseldi. Ordu büyükşehir vasfına uygun bir şehir değildi. Yani büyükşehir olmak için bence çok erkendi. Bu sene fındıkta olmadı ve bütün bunlar birleşince vatandaşlar sıkıntı yaşamaya başladı” dedi.

Sezai Cıdık “ Nereden hizmet alacağız?”

“Ordu’nun büyükşehir olmasının hayatınıza ne gibi getirileri oldu diye soruyorsunuz. Hemen söyleyeyim. Geçen gün geldiler sokak lambalarını söktüler evlerimizin önünü karanlık bir hale getirdiler. Yıllardır evimin önünde yanan lambamı geldiler söktüler. Bu mu getiri ben soruyorum size? Büyükşehir ile anlaşamayacağız gibi geliyor. Büyükşehir olacak denildiğinde çok seviniyorduk. Bir problemimiz olduğunda muhtara söylüyoruz belediye diyor, belediyeye gidiyoruz Büyükşehire geçti diyor. Biz problemlerimizi nereye sözyleyeceğiz, nereden hizmet alacağız bilemiyoruz” dedi.  

Muammer Kuru; “ Büyükşehir gözümüzde olumlu”

“Ordu’nun büyükşehir olması bizim için iyi oldu ama seçim sürecinde verilen bazı vaatlerin yerine getirilmediğini görüyoruz. Bu durum bizi endişelendiriliyor. Meydan projesinin büyükşehire geçtiği söyleniyor ama henüz bir adım atılmadı. Projeler yerinde sayıyor. Su Oski’ye geçtı ve bu çok güzel oldu. Herhangi bir arızada arıyoruz hemen gelip yardımcı oluyorlar. Büyükşehir gözümüzde olumlu ancak projeler gerçekleşirse daha da olumlu olacak” dedi.

Gül Dereli ; “EN Büyük Eksiğimiz Yol”

 “Ordu büyükşehir olduğu için memnun değilim. Yararı olacak diye düşünürken, faydadan çok zarar getirdi. Bir çok sorunumuz var. Parklarımızdaki hiç bir ışık yanmıyor. Madem hizmeti büyükşehir verecek artık bişeyler yapsın. Belediye herşeyden para ister oldu. Fatsa olarak en büyük eksiğimiz yol, çünkü yollar darmadağın durumda.  Su faturalarındaki artış herkesin malumunda. Sular Oski’ye geçtikten sonra üç katına çıktı. Bu mu büyükşehir olmanın avantajı?” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde