23 Temmuz 2024

İKİ AYDA 2800 ARACA 677.192 TL. CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

  • PDF

Haber: Sümeyra Özcüre

“Kaldırım İşgalleri En Büyük Sorunlar Arasında”

Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk; “ Kaldırım işgalleri Fatsa’da çok sık yaşanan problemler arasında ve insanları bilinçlendirme ile bu problemi aşacağımıza inanıyorum” dedi.

İnsanlar zor durumda kaldıkları için kaldırım üzerine araç park etme gibi yanlış davranışlar sergiliyorlar diyen Öztürk; “  Mümkün olduğunca bu gibi durumları engellemeye çalışıyoruz. İnsanların daha müsait, yayalara engel teşkil etmeyen bölgelere araçlarını park etme alışkanlığını edinmesi gerekiyor. Bu anlamda bir farkındalık oluşturmak için geçen günlerde sosyal paylaşım sitesinden bir fotoğraf paylaşmıştım ve bu paylaşımda  kaldırım üzerine park edilmiş bir araç ve zorlukla geçmeye çalışan bir yaya vardı. En büyük sıkıntı esnaflar bile bu tarz kaldırım işgallerinde herhangi bir problem görmüyor. Ancak bu Fatsa’nın en büyük problemleri arasınde ve çok sık yaşanıyor. Caze bir çözüm değil, bu problemi ancak insanları bilinçlendirerek aşabiliriz. Fatsa’da özellikle park hususunda çok büyük bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Kısa süreli üç beş dakikalık park gereksinimi için kaldırım üzeri parklar kullanılıyor. Bu hususta bir çok büyükşehirde uygulanan bir yöntem var. Cadde üzeri otoparklarda ilk on beş dakika için ücret alınmıyor. Bu uygulama Fatsa’da da uygulanmaya başlanırsa bu problem bir nebze olsun çözülmüş olabilir. Özellikle Yeni kumru caddesi, sakarya caddesi ve sevgi caddesinde araç park sorununu çok fazla yaşıyoruz. Araçlar kaldırıma park edildiği için yayalar da dolayısıyla yürümek için yolları kullanmış oluyor. Bu da düzensizlik ve kazalara sebebiyet veriyor” dedi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak gerekli uygulamaları yaptıklarını kaydeden İbrahim Etem Öztürk; “ Biz vatandaşlarımızı en güzel şekilde bilinçlendirerek ve gerekli noktalarda cezai işlem uygulayarak trafik akışını ve düzenini sağlamaya çalışıyoruz. Trafik, alkol, emniyet kemeri, motor ve modifiye araçlarda cezai işlem uygulamalarımız devam ediyor. Hız kontrolünde 5 Ekimden bu yana  İki bin sekizyüz araca altıyüz yetmişyedi bin lira cezai işlem uygulandı.  Uygulamalarımız devam edecek” diyerek açıklamalarına son verdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde