23 Temmuz 2024

“FATSA SATILIYOR, FATSA’LI UYUMA”

  • PDF

Çelebi; “Belediyenin gayrimenkulleri, halktan gizlenerek haraç mezat satılıyor. Uyarıyoruz Fatsa halkı malına sahip çık”

 

Haber: Sümeyra Özcüre

 

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe teşkilatı parti binasında düzenlediği basın toplantısında “ Uyarıyoruz Fatsa halkı malına sahip çık” diyerek Fatsa halkına çağrıda bulundu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa teşkilatının eksiksiz katıldığı basın açıklamasında, CHP İlçe başkanı Doğan çelebi ve CHP’li meclis üyesi Erol Yerebasmaz çarpıcı açıklamalarda açıklamalarda bulundular.

 

Açılış konuşmasını yapan CHP belediye meclis üyesi Erol Yerebasmaz yerel yönetim ve meclis gündemleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 “ Fatsa satılıyor, Fatsa’lı uyuma

Yerel yönetimlerin en önemli görevlerinden biri halkın ihtiyaçlarına daha iyi ve daha hızlı cevap verebilmelidir diyerek sözlerine başlayan Yerebasmaz; “ Ülkemizde Tanzimat fermanından sonra yasal olarak ilk belediye 1854 yılında İstanbul Şehremaneti adıyla kurulmuş olup bunun başındaki kişiye de Şehremini denir ve bugünkü karşılığı belediye başkanıdır. Şehremini şehrin güvendiği kişi, şehrin malı-mülkü teslim edilecek kişi, şehir emanet edilebilecek saygın kişi vb. anlamına gelmektedir. Yerel yönetimlerin en önemli görevlerinden biri halkın ihtiyaçlarına daha iyi ve daha hızlı cevap verebilmelidir. Ne yazık ki ustalık döneminin sekiz ayı da geçti ve temeli Fatsa halkının malı olan gayrimenkulleri satmaktan başka ihtiyaç gideremediklerini de hep beraber üzülerek görmekteyiz!” dedi.

“ Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Alanında Sıfırlamış Bir Fatsa Belediyesi

 

      Fatsa’nın yerel yönetimden kaynaklanan ve gittikçe ağırlaşan kentsel ve sosyal-kültürel sorunları vardır diyen Erol Yerebasmaz; “ Bu sorunlar gittikçede ağırlaşmakta ve süreç yanlış yönetildikçe de çözümsüzlüğe doğru gitmektedir... Nedir bunlar? Otoparkların yetersizliği ve buna bağlı olarak bırakın yol kenarlarını artık araçların yayaların yürüdüğü kaldırımları bile işgal ettiğini görüyoruz. Ara sokaklar ve yollar son derece bozuk ve kimi yerler yürünemez bir durumda, kış mevsiminden kaynaklanan ve özellikle şehrin merkezinde kendini aşırı oranda hissettiren hava kirliliği, başıboş dolaşan sahipsiz hayvanlar, sahil bandı dışında yapılamayan peyzaj çalışmaları ve ağaçlandırmalar ve halkımızın unuttuğu sosyal kültürel etkinlikler. Bir belediye bunları yapmayıp da neyi yapacak? Özellikle sıfırlanmış olan sosyal ve kültürel etkinlikler şehre gittikçe yabancılaşma ve yalnızlaşma şeklinde olumsuzluk katmaktadır” dedi.

 

     “ Nasıl Yetmez ki?”

 Yerebasmaz; “ Bu temel ihtiyaçların giderilemediği bir belediye yönetiminden modern bir kent yaratmasını, insan onuruna olan hizmet saygısını, eşitliği ve şeffaflığı da beklemek zaten hayal olacaktır. Maalesef belediyemiz katılımcılıktan, etkin hizmet sunma modelinden ve hesap veren bir yerel yönetim odağından da uzaklaşmıştır. Çünkü çoğu bilgileri bırakın halkla paylaşmayı belediye meclisi ile bile çoğu zaman paylaşmamaktadır. Var olan ve on yıldan beri yaratılan müsrif harcama sonucu ekonomik sıkıntıdan dolayı borç ödeyemiyoruz demek yerine, mevcut hizmet binasının yetersizliğini söylüyorlar. Nasıl yetmez ki? Bu güne kadar yetiyordu. Belediye de temizlik işleri, imar ve emlak vergileri dışında ne kaldı ki? Yani belediyenin işlevinin yüzde seksenleri büyük şehir belediyesine geçmedi mi?” dedi. 

 

 

 

 

“Fatsalılar Adına Belediye Meclis Üyesi Olarak Fatsa Belediye Başkanına Sizlerin Aracılığı İle Açık Soru Önergesi Veriyorum”

 Halkına bilgi veremeyen bir yönetim modeli de şeffaflıktan uzaklaşmış olup katılımcı ve demokratik olamaz diyen Yerebasmaz; “  Bundan dolayı belediye başkanımızı;  satılan mülklerden elde edilen gelirleri, satılmak için sırasını bekleyen mülkleri, yapılan asfaltın maliyetini, belediye hizmet binası için kiralanan yerleri ve aylık kiralarını, mevcut hizmet binasının nasıl yapılıp satılacağını, PTT’nin yanına yapılması düşünülen yeni hizmet binasının yapım şeklini, doğalgazın iletim ve dağıtım durumunu, belediyenin kalem kalem borçlarını ve sekiz aydan beri yapılan icraatları kamuoyuna bir basın toplantısıyla duyurmaya çağırıyorum. Yani Fatsalılar adına belediye meclis üyesi olarak Fatsa belediye başkanına sizlerin aracılığı ile açık soru önergesi veriyorum. Geçen ay ki basın toplantımızda 5216 sayılı kanuna dayanarak Ordu büyükşehir belediyesinin bütçesinin yüzde onunu ilçe belediyemize aktarabileceğini, katılımcı ve şeffaf belediye olması adına kent konseyinin kurulması gerektiğini dile getirdik. Ek olarak genişleyen belediye sınırları içinde arsa üretilmesi ve gelir temin edilmesinin yanı sıra büyükşehir belediyesi ile ilişkilerin yeniden yapılandırılması, büyükşehir ile  Fatsa belediyesi arasındaki görev ve yetki karmaşası giderilerek belediyemize ek gelirler sağlanmalıdır” dedi.

 

ÇELEBİ; “ FATSA HALKINI HİÇ KİMSENİN KANDIRMAYA HAKKI YOKTUR”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Doğan Çelebi; “ Fatsa halkını hiç kimsenin kandırmaya hakkı yoktur. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bunan izin vermeyeceğiz. Fatsa Belediyesinin satmaya çalıştığı mülkler kamunun öz vergilerinden alınmış mülklerdir” dedi.

 

“ Politika insanları kandırma sanatı değildir”

Bir yerel seçim çalışmaları geçirdik ve bu çalışmalar içerisinde bütün siyasi partilerin beyanları vardı diyen Çelebi şu açıklamalarda bulundu; “  En hatırlanan sloganlardan bir tanesi, daha fazla hizmet istiyorsan, genelde iktidar olan bizi yerelde de iktidar yapın ki hükümetin de desteğiyle sizlere hizmet edelimdi. Çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemimizle yarım kalan projeleri tamamlayalım dediler. İşsizlik, altyapı ve çevre sorunları çözülmüş yaşanılabilir bir Fatsa vaat ettiler. Fatsa halkı da büyük bir çoğunlukla AKP’ye yerel iktidarı vermiştir. Siyasi partilerin işi yapamayacağı işleri vaat ederek oy toplamak değildir. Kamuoyunu ne kadar doğru bilgilendirirsek, ne kadar var olanı konuşup çözümleri birlikte üretirsek başarı o kadar daha yüksek ve verimli olur. Biz bu amaçla çalıştık ve Fatsa için yapabileceğimiz büyük bir vizyon ortaya koyduk. Hepinizin bildiği gibi marina projesini sunduk. Fatsa’daki işsizlik sorununu çözmeliyiz dedik. Programlarımız hem şehirde yaşayanlar için hem köyde yaşayanlar için düzenledik. İktidar, yine iktidara geldi.

Politika insanları kandırma sanatı değildir. Politika insanların daha mutlu yaşayacağı ortamı hazırlayan siyasi bir kadronun örgütlü mücadelesidir. Malesef  bu günkü iktidar yapamayacağı işleri vaat ederek buna rağman insanları ikna etmeyi başarmıştır” dedi.

 

“Belediye gayrimenkulleri el atıldan halktan gizlenerek haraç mezat satılıyor”

 

Fatsa belediyesinin satışa çıkardığı belediye mülkleri hakkında da açıklamalarda bulunan Çelebi; “Bu günbaktığımız zaman on yıllık bir tecrübesi olan belediyenin bu gün halkın gözünden kaçırarak yapmaya çalıştıklarını görüyoruz.Belediye iş hanını bu günkü belediye başkanı ve kadrosu mu yaptı? Hayır! Şu anki satmaya çalıştığı hizmet binasını Fatsa Belediyesi mi yaptı? O da hayır. Hiç birini kendisi yapmadı.Üretim yapan şişeleme tesisini yok ederek Kültür Sarayı adı altında bir yer yaptı ve oradaki güzelim ağaçları keserek doğa katliamı yaptılar. Daha önceden spor kompleksi, asfalt ve diğer yaptırdığı işler nedeniyle ustalık döneminde belediyenin şu andaki borçlarını konuşuyoruz. Ustalık döneminde belediye başkanımızın Fatsa’yı şantiye alanına çevirdiğini görmelşydik. Yollarımızın, doğal gazhattımızın yapılıyor olduğunu, ağaçlandırma ve çevre düzeni için çalışmaların yapıldığını, varoşlardaki eksikliklerimizin düzeltildiğini, işsizlik sorununa çözümler bulunduğunu, organize sanayi bölgemizin genişlemesi için çabalar sarfettiğini  konuşuyor olmalıydık. Ama biz Fatsa Belediyesi’nin borçlarını ödeyemez duruma düştüğünü ve binbir emekle bu güne kadar elde ettiğimiz gayrimenkullerin el atıldan halktan gizlenerek haraç mezat satılmaya çalışıldığını konuşuyoruz.   Fatsa halkını bundan sonra kimsenin kandırmaya hakkı olmayacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak herşeyin takipçisiyiz” dedi. 

“Fatsa Belediyesi Bütün Mülklerini Satsa Bile Bu Borçların Altından Kalkma İmkanı Yok”

 

Fatsa Belediyesi bütün mülklerini satsa bile bu borçların altından kalkma imkanı yok diyen Çelebi, “ Yok pahasına Fatsa satılıyor ve yandaşlarına peşkeş çekiliyor. Fatsa Belediyesi kamuoyuna ne kadar borcu olduğunu bile açıklayamıyor. Bu mallar kamunun öz kazançlarından verilen vergilerle elde edilen kazançlardır. Bunları bu kadar sorumsuzca satamazsınız, halkımıza makul mantıklı açıklamalar yapmalısınız. Halkın hiç birşeyden haberi yok, belediye meclislerini basına açık yapın ki halkın da herşeyden haberi olsun. Açık ve şeffaf belediyeciliğin hesap verebilirlilik açısından çok önemli olduğunu vurgulamak isterim. Seçim esnalarında ustalık dönemindeki bütün meclis toplantıları basına ve halka açık yapılacak denmişti. Fakat bu meclis toplantılarında bırakın halkı basın mensuplarının bile toplantıya alınmadıklarını biliyoruz” dedi.

Çelebi sözlerine şu açıklamalarla son verdi; “ Sevgili Fatsalılar hepinizin gördüğü gibi AKP’nin yerel yönetim anlayışı iflas etmiş ustalık döneminin bir fiyaskoyla sonuçlanacağı ortaya çıkmıştır. Şu anda onlarca milyon paralara mal olan asfalt kullanılamaz haldedir. Paralarımız boşa harcanmıştır. Doğal gazdan hiç haber yok ve bu konularda halkımıza tek bir bilgi verme gereği bile duymuyorlar. Değerli basın mensupları başka siyasi meselelere de değinmek isterdim ancak zamanı ve sizlerin durumunu göz önünde bulundurarak diyorum ki lütfen vergilerimizden biriktirerek elde ettiğimiz belediyenin gayrimenkullerine hep birlikte sahip çıkalım ve sattırmayalım. Belediyemiz kendilerinden olan hükümet ve büyükşehir kaynaklarından hesapsız ve kitapsız çarçur ettiği paraları alarak borçlarını kapatsın diyor Fatsa Cumhuriyet Halk Partisi yönetim kurulu adına sizlere ve Fatsa halkına saygılar sunuyorum” 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde