23 Temmuz 2024

“Belediyenin Satılabilir Ne Kadar Mülkü Varsa Hepsini Satacağız”

  • PDF

Haber : Muharrem GÖÇ

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan basın mensupları ile bir araya gelerek son günlerde  kamuoyunda konuşulan bir çok konularda açıklamalarda bulundu.

Başkan Anlayan “Çok konuşmak, çok maharet değildir” diyerek  başladığı sözlerine, Büyükşehir  geçiş döneminden, Belediyeye ait mülklerin satışı, yeni Belediye binası yapımı, belediyenin borçları , oluşturulan gelin müdürlüğünün görevleri, geçmiş yıllarda yapılan asfalt çalışmaları gibi konulara açıklık getirdi.

Başkan Anlayan, “Büyükşehir olmaktan dolayı  bir kez daha memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Yürekten inanarak söylüyorum kimse karamsar olmasın. Büyükşehir çok büyük bir nimet. Geçişte  kısmi sıkıntılardan kimse karamsar olmasın. Geçişte bir takım sıkıntılar olacak. Bu sistem oturacak. Altı ayda olmaz ise 1 yılda olacak ”dedi

Nisan ayında yeni Belediye binamız için kazmayı vurmayı düşünüyoruz.

Daha önce garajlara yapılmasını düşündüğümüz yeni hizmet binamızı yeni Ptt binasının yanındaki belediyemize ait arsaya yapacağız diyen başkan Anlayan “ Çünkü otogar Büyükşehir belediyesine geçti.  İhale aşamasını tamamladıktan sonra  Nisan ayında kazmayı vurmayı  düşünüyoruz. 12 Dükkan ve 12 ofisi satacağız. Yeni belediye binamızın yapımında bir kuruş harcamamız olmayacak” dedi.

Satılabilir ne kadar mülkümüz varsa satacağız

Başkan Anlayan, mevcut belediye hizmet binası da dahil satılabilir ne kadar mülk varsa satılacağını söyledi. Belediye hizmet binamızı satmadan önce 3 alternatif üzerinde durdukları ve bu konuda henüz kesinleşmiş bir kararlarının olmadığını söyledi. Bu zamana kadar iş merkezinde satışı yapılan toplam 10 adet  mülkten  5.496.000,00 TL, Dolunay mahallesinde bir, M.Kemal Paşa mahallesinde bulunan iki adet parselden ise 635.000,00 Tl olmak üzere toplam 6.131.000,00 TL satış geliri elde ettikleri söyledi.

Kültür Sarayı kafeteryasını  1 yıllığına 146.000,00 TL’den, Elekçi deresi üzerinde bulunan kafeteryayı ise  78.600,00 TL’den kiraya verdiklerini söyledi.

Yanlış idareyle belediye borç durumuna düşürüldü laflarını asla kabul etmiyorum.

Yanlış idareyle belediye borç durumuna düşürüldü laflarını asla kabul etmiyorum diyen Başkan Anlayan,  Asfalt ilçede yapılan en büyük  ve en isabetli yatırımdır dedi.

4,5 yılda 35.000.000,00 TL yaklaşan yol yaptıklarını  belirten Anlayan,  “biz sadece asfalt satın almıyoruz. Bunları tamamlayan  alt temel malzemesi, iyileştirme, dolgu, sıkıştırma, enerji, bitüm, sanat yapıları, iş makinaları kiralama, genişletme çalışmaları, yol tesviyesi, işçilik vs gibi bunların içinde gider kalemleri de var. Kamuoyunda bilerek  yanlış algı oluşturuluyor” dedi.

Her şey Büyükşehir’e gitti, ilçede Belediye ye bir şey kalmadı  demek doğru değil

Her şey Büyükşehir’e gitti, ilçede Belediye ye bir şey kalmadı  demek doğru değil diyen Başkan Anlayan, yasa gereği Büyükşehir’e giden yerler bellidir. Bunun dışında kalan yerlere yine biz hizmet vereceğiz. Mahalle yol ağlarımız ikiye katlandı. Buralara hizmeti yine biz götüreceğiz.

Şeffaf olacağız

Belediye ile ilgili her konuda şeffaf olacaklarını da sözlerine ekleyen Anlayan, şöyle konuştu: “Belediyemizin bir gecede battığı, iflas ettiği gibi dedikoduları duyuyoruz. Bazen gülüyoruz bazen de üzülüyoruz. Batmak gibi bir ifade asla söz konusu değildir. 2015 yılı sonunda yatırım yapmaya başlamış bir belediye konumuna geleceğiz. Belediyemizin toplam borçları 3 hafta sonra kesinleşecek. Bu konuyu da o zaman yine bir toplantı yaparak hem sizlerle hem de kamuoyuyla paylaşacağız. Vatandaşımızdan ve basınımızdan bir şey gizlemiyoruz. Bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da şeffaf olacağız.”

Büyükşehir ile  uyumluyuz

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın Fatsa için önemli çabaları olduğu ve yoğun çalışmaları olduğunu da ifade eden Başkan Anlayan: “Tekrar ifade etmek istiyorum ki, bizim Büyükşehir belediyemiz ile alakalı herhangi bir sorunumuz yok. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz 19 ilçenin de belediye başkanıdır. Yani artık ilçelere sadece ilçe belediyeleri hizmet etmiyor. Bu algıyı kırmamız gerekiyor. Büyükşehir Belediyemiz 19 ilçenin de belediyesidir. Ayrıca Büyükşehir belediyemiz ile koordineli ve uyumlu çalışıyoruz. Enver Başkanımızın Fatsa’yla ilgili özellikle kentsel dönüşüm konusunda büyük çabaları var. Fatsa Cumhuriyet Meydanı ve Harikalar Diyarı projelerini kentsel dönüşüm kapsamında yapacağız. Her ay bununla ilgili Ankara’ya gidiyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri şimdi bu alanları yerinde incelemek üzere Fatsa’ya geldiler. Dolayısıyla güzel şeyler oluyor. Büyükşehir, 5 yıllık bir durum değil. Artık Ordu’nun 19 ilçesi hizmete doyacak. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun” dedi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde