23 Temmuz 2024

AKP’Lİ MECLİS ÜYELERİ DOĞRUNUN DEĞİL PARTİNİN YANINDA

  • PDF

MHP’li Belediye Meclis Üyesi Burak Eroğlu, kamuoyunda merak edilen meclis gündemleri ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Muhalif belediye meclis üyelerinin mecliste üvey evlat muamelesi gördüğünü kaydeden Burak Eroğlu; “ Çok üzülerek söylüyorum ki belediye meclisinde bir guruplaşma söz konusu. MHP’li ve CHP’li meclis üyelerinin doğru söylediği hiç mi bir şey yok? Biz hep hain miyiz, hep yalancı mıyız? Hiç mi haklılık payımız yok?” dedi.

“ Bizler hep hain miyiz, hep yalancı mıyız?”

 Fatsa Belediyesi meclisi,  yirmibiri AK Partilli, altısı MHP’li ve dördü CHP’li olamk üzere 31 kişiden  oluşmaktadır diyen Eroğlu açıklamalarına şu beyanatlarla devam etti; “Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyeleri parti görüşlerine bakmaksızın bir çok oy haklarını olumlu yada olumsuz kullanmaktadırlar. Yani AK Parti’den gelmiş bir öneri görüşümüze doğru gelmişse ve belediyenin çıkarları doğrultusundaysa  bizler evet cevabı veriyoruz.Farklı bir muhalefet partinin sunduğu öneri doğru gelmediyse hayır veriyoruz. Biz doğru neyse doğrunun yanında olduk. Fakat AK Partili Belediye Meclis üyeleri , AK Parti’den gelmediği taktirde doğruluk payı olsa dahi hiç bir karara olumlu yönde oy kullanamdılar. Belediye meclisinde 21 sandalyesi olan AK Partinin yirmibir meclis üyesi de aynı potadan geçmekte. Şimdi şöyle bir soru doğuyor; MHP’li ve CHP’li meclis üyelerinin doğru söylediği hiç mi bir şey yok? Bizler hep hain miyiz, hep yalancı mıyız? Hiç mi haklılık payımız yok? On aydır belediye meclis üyeliği yapıyorum ve bu süre zarfında AK Partili belediye meclis üyelerinin bir tanesinden bile, “Arkadaşlar diğer partili bu meclis üyesinin söyledikleri doğrudur” cümlesini duymadım. Bu sebepten dolayı ben AK Partili meclis üyelerinin yanlı davrandıklarını düşünüyorum. Doğrunun değil partinin yanındalar. Biz MHP meclis üyeleri olarak böyle yapmıyoruz. Aynı şekilde CHP meclis üyeleri de Fatsa Belediyesinin menfaatlari doğrultusunda kararlar veriyorlar”.

“AK Parti’den gelmedikçe onların doğrusu doğru değil”

Aynı zamanda Plan ve Bütçe komisyonuna da üye olduğunu belirten Eroğlu; “ Plan ve bütçe komisyonu dört AK Parti ve biri ben olmak üzere beş kişiden oluşuyor. Tek muhalif üye benim. Meclis gündem oluşturuyor, gündem meclise geliyor ve plan ve bütçe komisyonunun değerlendirmesi gereken bir konu varsa bize havale ediliyor. Biz komisyon olarak toplanıyoruz ve meclise bir görüş sunuyoruz. Bunun akabinde bu görüş mecliste tekrardan oylanıyor. Komisyonda da mecliste yaşanan problemler yaşanabiliyor. Komisyonda da ben görüşün hangi partiden geldiğine bakmaksızın doğruluğuna ve yanlışlığına göre objektif bir şekilde oy verdim. Örneğin konuşulan bir gündemde red olması gerektiğini düşünüyorum fakat AK Parti’li üyeler çoğunlukta olduğu için red yapılamıyor. AK Parti’den gelmedikçe onların doğrusu doğru değil” dedi.

Bu Guruplaşmalara Bir Son Verilmeli”

Ne yazık ki mecliste bir guruplaşma söz konusu ve bu guruplaşmalara bir son verilmeli diyen Eroğlu; “ Altını çizerek söylüyorum ki bu guruplaşmanın sebebi  Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi değil, bu guruplaşmayı yapanlar AK Partililer. Bir defa mecliste AK Partili bir üye bizim dediğimiz yönde oy kullandı, elini kaldırdı ve bir kaç saniye sonra yanlışlıkla kaldırdım diyerek indirdi. Ben bu tablodan şunu düşündüm o muhterem kişinin kalbinden bizim doğru olduğumuz geçti ama daha sonra elini indirerek partisinin kararına uydu. Muhalif belediye meclis üyeleri ve Ak Partili meclis üyeleri birlik olup, partilerini bir kenara bırakıp belediyenin çıkarları doğrultusunda oy kullanıp karar alırsa bu çıkmazdan belediyeyi çıkartabiliriz. Bunun için guruplaşmalara bir son verilmesi gerekiyor” dedi.

“Neticede ‘işten artmaz dişten artar”

Fatsa Belediyesinin bu borç batağından çıkmasının yolları var diyen Eroğlu; “ Neticede ‘işten artmaz dişten artar’ diye çok güzel bir atasözümüz var. Yönetim kademesinin harcaması düşürülürse, belediye hain evlat gibi babadan kalma yeri satmak yerine bir tüccar gibi düşünüp para kazanmanın yollarını ararsa, belediye hizmetlerini düşük maliyetlere yaparsa bu borç bastağından kurtulabiliriz. Belediye ihaleler düzenliyor. Bu ihalelere giren kişiler araştırılırsa göreceğiz ki çoğunluğu  AK Partli şahıslar. Bu şahıslara ihaleler yüksek mevlalardan verilmek yerine daha az maliyetli normal vatandaşlara verilsin. Borç nedeniyle olumsuz düşünmeye gerek yok. Sonuçta Fatsa çok büyük bir ilçe ve Fatsa Belediye’si güçlü bir kurum. İlçemiz zengin kaynakları olan bir ilçe ve bu işin altından kalkarız. Ama bunun için bunu amaç edinmiş ve amaçları doğrultusunda hareket eden bir delediyeye ihtiyacımız var” diyerek açıklamalarına son verdi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde