23 Temmuz 2024

“MÜLKİYET SATIŞLARI HAK GASPIDIR”

  • PDF

MHP Fatsa İlçe Başkanı Av. Hayati Yılmaz Fatsa Belediyesinin mülk satışları ile ilgili yaptığı basın açıklamasında Mülk satışlarının hak gaspı olduğunu iddia etti.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; amacımız kesinlikle gereksiz bir basın polemiği yapmak değildir diyerek sözlerine başlayan MHP Fatsa İlçe Başkanı Av. Hayati Yılmaz; “Fatsa Belediyesini borç batağına sokanların, çözüm üretip çaba sarf etmek yerine, işin kolayına kaçıp miras yiyici evlatlar gibi atalarımızın bizlere emaneten bıraktığı belediye mülklerini satıp borçtan kurtulmaya çalışmalarına karşılık Milliyetçi Hareket Partisinin tavrını ve çözüm önerilerini sizler vasıtasıyla Fatsa halkıyla kısaca paylaşmaktır”dedi.

“Yapılan Hizmetlerin 3-4 Katı Borçlanma Yaptılar”


10 yıldır Fatsa Belediyesini yöneten kişiler, yaptıkları hizmetlerin en az 3-4 misli borçlanmaya giderek Fatsa Belediyesini borç batağına sokmuşlardır diyen Yılmaz; “ Ordu’nun Büyükşehir olmasıyla birlikte 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu gereğince belde belediyeleri kapanmış, ilçe belediyelerinin görev ve yetkileri ile gelirlerinin en az %50’si büyükşehre geçmiştir. Ordu’nun büyükşehir olmasıyla birlikte borç batağında yüzen Fatsa Belediyesi ne 1 kuruşluk hizmet yapabilmekte ne de 1 kuruş borç ödeyebilmektedir.
Büyükşehirle birlikte ilçe belediyeleri görev ve yetki yönünden adeta mahalle muhtarlıkları haline gelmiştir”.
 

“Satışa İzin ve Rızamız Yoktur”

Yılmaz; “ Fatsa Belediyesi bu borç batağından çıkmak için hükümetten veya büyükşehirden yardım istemek yerine Fatsa halkına ait olan Belediyenin ne kadar malı varsa onları satılığa çıkardığını basın yoluyla halka duyurmaktadır.
Bu durum bizleri aşırı derecede üzdüğü gibi Milliyetçi Hareket Partisi olarak böyle satışa ve çözüme asla iznimiz ve rızamız yoktur. Bu durumun tüm Fatsa halkınca bilinmesini isteriz.
Fatsa Belediye başkanı ile AKP’li belediye meclis üyeleri, kendilerinin basiretsizlikleri sonucu içine düştükleri bu borç batağından çıkmak için belediyenin satılabilecek ne kadar malı varsa bunu satılığa çıkarması bir yetki tecavüzüdür. Hak gaspıdır”.

“Oy İsterken Yalan Mı Konuştunuz?”

Yılmaz; “ Seçim zamanı, Fatsa halkı, belediye başkanı ve meclis üyelerini seçerken bizim malımızı satın diye seçip, bir yetki vermemiştir. Bize hizmet edin diye yetki vermiştir.
Fatsa Belediyesini borç batağına sokanlara çağrımız: Size ait olmayan kamu mallarını satmak yerine lütfen hükümetten yardım isteyin siz değil miydiniz? Seçim zamanı iktidar partisi adaylarına oy verin ki belediye, hükümetten daha fazla hizmet ve daha fazla yardım alsın diyen.
Şimdi neden hükümetten yardım istemiyorsunuz. Yoksa sizler seçim zamanı oy almak için yalan mı? Konuştunuz” dedi.  


“Büyükşehir Yardım Etsin”

İlçe belediyelerin borçlarının büyükşehire aktarılması gerektiğini ifade eden Yılmaz; “ Hükümet yardımcı olmuyorsa Büyükşehir yasasında bir değişiklik yapılsın ve büyükşehir kurulan illerde, ya ilçe belediyelerinin borçları büyükşehre aktarılsın yada ilçe belediyelerinin borcu bitene kadar ilçe belediyesinin gelirleri büyükşehre geçmesin yani su paraları ile iller bankasından kişi başına düşen gelirler ve diğer gelirler ilçe belediyelerinde kalsın.
Bu da olmazsa Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi karar alsın, Ordu Büyükşehir Belediyesinin gelirlerinin en az yarısı ilçe belediyelerinin borçlarının bitmesine kadar borçlu belediyelere nüfusları oranında aktarılsın. İlgililere ve Fatsa kamuoyuna saygıyla duyurulur” diyerek açıklamalarına son verdi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde