23 Temmuz 2024

CHP FATSA İLÇE ÖRGÜTÜ OLAĞAN DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDIDOĞAN ÇELEBİ; “ALDIĞIMIZ OLUMLU TEPKİLERİ GÖRÜYORUM”

  • PDF

Fatsa CHP İlçe Örgütünün düzenlediği Genişletilmiş Danışma Kurulu Toplantısı Fatsa Kültür Sarayı’nda yapıldı.

Yapılan toplantıya Isparta Milletvekili Ali Haydar Önen, Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Ordu CHP il Başkanı Osman Güngör, Ordu Eski Belediye Başkanı Seyit Torun, Ordu CHP ilçe başkanları ve Fatsa İlçe Başkanı Doğan Çelebi, Yönetim Kurulu ve partililer katıldı.

EMEKTAR ÜYELERE ‘ONUR BELGESİ’ VERİLDİ

Toplantının başlamasıyla beraber kurulan Divanda görev alan Başkan Bahtiyar Çavuşoğlu, üye Ahmet Karamustafa ve üye Nadide Tezir programın akışına yön veren isimler oldular. 20 Aralık Cumartesi yapılan Kurulda emektar üyelere “onur belgesi” verilirken, Divan Kurulundan söz isteyen konuşmacılar duygu ve düşüncelerini açıkladılar.

ÇELEBİ; “BU GÜNE KADAR YILMADAN ÇALIŞTIK”

Buna göre Danışma Kurulu’nun açılışında kürsüye ilk davet edilen CHP Fatsa İlçe Başkanı Doğan Çelebi yaptığı konuşmada, uzun bir yürüyüş yaptıklarını, göreve geldikleri andan itibaren yılmadan çalıştıklarını belirterek;  “Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor koşullarda yasaların bize verdiği sorumlulukla hareket ettik. Partimizin ideallerini daha iyi anlatıp, seçmenlerimizi ve halkımızı aydınlatmak amacıyla köy köy, mahalle mahalle gezdik. Hemşerilerimizin şikâyetlerini dinleyip çözüm için düşüncelerimizi açıkladık. CHP olarak her zaman yanlarında olduğumuzu ısrarla belirttik. Aldığımız olumlu tepkileri salondaki kalabalıktan görmekteyim. Danışma Kurulumuzun olağan bu toplantısında yıllarca partilerine hizmet edip, oy veren, verdiren emektar üyelerimize “onur belgesi” vermek, ilçemiz için ayrıca bir övünç vesilesi olacaktır. Kendilerine ülkemizin ve ideallerimizin gerçekleşmesi için yaptıkları katkılardan dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunarım.“ dedi.

VARNALI; “ İKTİDARIN, ATATÜRK’ÜN MİRASLARINA SALDIRISI DÜŞÜNÜLEMEZ”

Konuşmacılardan söz alan CHP Fatsa ilçe Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatma Varnalı eğitim ağırlıklı yaptığı konuşmasında, iktidarın Milli Eğitime yaptığı, darbe denilebilecek değişikliklerin acı reçetesini görmekteyiz, diyerek sözlerine şöyle devam etti; “ Şimdi de bize adına Osmanlıca dedikleri aslında böyle bir dilin olmadığı bir dayatmayla karşı karşıyayız. Bize bunu zorunlu olarak öğreneceksiniz demeye varan yaptırım içinde olmaları neyin peşinde olduklarının bir ifadesidir. Hepimiz biliyoruz ki peşinde oldukları gerçek, Arapça dilini kültürümüze ve eğitimimize doğrudan katmaktır. Bugüne kadar ki dayatmalarını çoğunlukla hayata geçiren bu iktidarın bunda da başarılı olması halinde geriye yönelişin ritimlerinin görülmesi kaçınılmaz olacaktır. Atatürk’ün maddi ve manevi miraslarına bu kadar hunharca saldıran, törpüleyen bu anlayışın iktidarda olması çok acıdır. Değerli konuklar sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum” diyerek sözlerine son verdi.

NAMIK KEMAL ÇEBİ; “ ÜYELERİMİZİ MOBİL AİDAT SİSTEMİYLE ORGANİZE ETTİK.”

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarından Çebi, göreve geldiklerinde son derece kullanışsız olan parti merkezlerinin değiştirilmesine karar verdiklerini vurgulayarak, yeni yerlerine taşınıp daha elverişli ortamda çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyip şöyle devam etti; “ parti merkezimizde 150 kişiyi ağırlayacak toplantı salonu gerçekleştirdik. Yoğun çalışmalarımız sonucu üye sayımızı eskiye nazaran defalarca katladık. Üyelerimizi mobil aidat sistemiyle organize ederek çağın gerekli iletişimini sağladık. Partimize kazandırdığımız hizmet minübüsyle çalışma koşullarımızı kolaylaştırdık. Gezdiğimiz mahalle ve köylerimizde sıcak ilişkiler kurarak ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntıları ilk elden anlatma olanağı bulduk. Çalışmalarımız bundan sonra da aynı hızla ve heyecanla süreceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Saygılar sunarım.” Diyerek sözlerini bitirdi.

CHP BELEDİYE MECLİS ÜYESİ YEREBASMAZ;”SORUNLARI HALKA ANLATTIK”

İlçe danışma kurulunda yerel yönetimlerle ilgili bilgi veren Chp Belediye Meclis Üyesi Erol Yerebasmaz şu açıklmalarda bulundu; “Osmanlı’da ilk belediye Tanzimat Fermanındandan sonra 1854 yılında İstanbul’da şehremaneti adıyla kurulmuş olup, bunun başındaki kişiyede bu günkü karşılığı belediye başkanı olan şehremini denilmiştir. Şehremeni şehir emanet edilen,güvenilen saygın kişi anlamındadır. Günümüzde, iktidar partisinin belediye başkanları güven ve saygınlıktan yoksun olup, halkın emaneti olan gayrimenkulleri satmak, belediyeyi siyasallaştırmak, yani şehri pazarlamaktan öte yaptıkları hiç bişey yoktur” dedi.

 Malesef İlçemizde “ Gölgelerin Boyu İnsanların Boyunu Geçmiştir”

“Sayın katılımcılar, yerel seçimin üzerinden 9 ay geçti. Bizler Fatsa’da ne büyükşehir, ne de ilçe belediyesinin hizmet ve yatırımlarını görmedik. Bir kızıldereli atasözü “ Eğer bir ülkede gölgelerin boyu insnaların boyunu geçmişse, o ülkede güneş batıyor demektir” ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de  gölgelerin boyu bizlerin boyunu geçmeye başlamış olup hizmet güneşleri bir daha doğmamak üzere batmaya başlamıştır. Otopark yetersizliği, cadde ve sokakların bir kısmının yürünemez haldeki durumları , kışın aşırı hava kirliliği, sahipsiz sokak hayvanları, kent yaşantışına yakışmayan ve kentin silüetini bozan yapılaşma ve benzeri asgari sorunları çözemez olmuş ve artık güneş Fatsa’da batmıştır.”

“SorunlarıI Halka Anlatarak Ortak Çözümler Aradık”

Özellikle kent kültürünün oluşmasında önemli bir yeri olan, kentte yaşayan insanların birbiriyle kaynaşmasını sağlayan sosyal ve kültürel etkinlikler uzun yıllardan beri yapılmayarak sıfırlanmış olup, bu da şehirde yaşayan insanlara hızlı bir şekilde birbirine yabancılaştırarak ortak bir kent kültürü oluşumu engellenmiştir diyen Yerebasmaz; “ Bu durum tespitinden sonra  Fatsa ilçe örgütü ve belediye maclis üyeleriyle dört aydan beri eski belde merkezleriyle mahalleler ziyaret edilerek genel ve yerel siyasi konularda halkın sorunlarını dinleyip, karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunarak yerel yönetimden kaynaklanan ve giderilemeyen sorunları paylaşarak sorunları belediye meclis toplantılarınaa taşıyacağımızı ancak sayısal yetersizlikten dolayı çözüm olamayabileceğimizi anlatıp gönüllerinde CHP ortaklığı kurmaya başladık ve bunda da başarılı olduk. Çünkü bu ziyaretlerimiz sonucu etkilenen bazı kişiler gelerek  partimize üye oldular. Ayrıca bu ziyaretlerimizi basın arayıcılığıyla kamuoyuna duyurduk” diyerek devam etti.

“On Bir Yıldan Beri Fatsayı yöneten aynı Parti, Aynı Başkan ve Aynı Zihniyetin Şikayet Etme Hakkı Yoktur”

Bu ziyaretlerimizde; onbir yıldan beri Fatsa Belediyesini aynı parti, aynı başkan ve aynı zihniyetin kendi deyimleriyle ustalık dönemlerinde yönettiğini anlattık diyen Erol Yerebasmaz;

-          Belediyeyi kötü ve beceriksiz yönetimden dolayı borç batağına sapladıkları halde tasarruf ilkelerine uymadıklarını anlattık.

-          Hiç bir yatırım ve projeleri olmadıklarınını anlattık,

-          Belediyeyi müflis bir tüccar gibi yönetmeye çalıştıklarını anlattık,

-          Belediyede çalışan emekçilere düzlük aylık ödeyemediklerini ve çalışanları zor durumda bıraktıklarını anlattık,

-          Yeni kaynak yaratma becerilerinin olmadığını anlattık,

-          Belediyeyi şeffaf bir yapıya kavuşturacak “ Kent konseyi” kurmak istemediklerini anlattık,

-          Hiç bir sosyal ve kültürel etkinlik yapmayarak kent insanını yabancılaştırdıklarını anlattık,

-          Ortak bir kent kültürü kuramadıklarını anlattık,

-          Kent imarını bozarak yapılaşmayı ucube bir şekle dönüştürdüklerini anlattık

Ve sonunda çöp toplamaktan başka bir iş yapamadıklarını anlattık.

Sayın Fatsalılar “Uyumayın. Satılacak malların belediye başkanının malı olmadığını, Fatsa halkının malı olduğunu” mallarımıza hep beraber sahip çıkacağımızı, “ Abiler ülkeyi, kardeşleri ilçeyi satıyor” söylemiyle hem basında hem de halk boyutunda güçlü bir kamuoyu yarattık. Bu ziyaretlerimizin devamlı bir şekilde aynı şevk ve heyecan ile devam edeceği inancını yarattık. 

Saygıdeğer katılımcılar; yenilmesi gereken ilk düşmanlar öfke ve umutsuzluktur. Biz öfkeyi yenmekte  zorlanmıyoruz da umutsuzlukta zorlanıyoruz. Rahmetli genel başkanımız sayın Bülent Ecevit “ Bizim iki gücümüz var, hak ve halk” derdi. Ülkede bu kadar yolsuzluktan sonra hakkın yanımızda olduğunu düşünerek halkı da yanımıza alma zamanının geldiğini  ve aydınlık bir ülke yaratma düşüncesiyle sevgi saygılarımla sizleri selamlıyor, dinlediğiniz için teşekkür ediyorum” diyerek açıklamalarına son verdi.

 

Daha sonra CHP’ye emek veren üyelerin “onur plaketleri”  verilmeye devam edilerek toplantının sonuna gelindi.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde