23 Temmuz 2024

Çelebi; “ Şerefli Bir Mücadeleye Hazırlanıyorum”

  • PDF

İki buçuk yılı aşkın süredir Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanlığı görevini yapan Doğan Çelebi, düzenlediği basın açıklamasıyla istifasını duyurdu.

Milletvekili aday adaylığı için ilçe başkanlığından istifa etme gerekliliğini yerine getirdiğini belirten Çelebi; “ İlçe başkanlığı yaptığım süre içerisinde tüm ilçe örgütü ile omuz omuza, birlik ve beraberlik içerisinde çalıştık. Ben sorumluluğumu daha da artırarak milletvekili olma isteğim neticesinde ilçe başkanlığı görevimden istifa ettim. Şu husus bilinsin ki bu asla bir ayrılık değildir. Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanlığı görevi için Fatma Varnalı arkadaşımız başvurusunu yapmıştır. Kısa bir süre içerisinde başvuru onaylanacaktır. Bu görevi layıkıyla yapacağından hiç bir kuşkum yoktur” dedi.

“Bu Bir Veda Toplantısı Değildir”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin iki buçuk yıldır ilçe başkanlığını yapıyorum ve dağ taş gece gündüz demeden hep birlikte çalıştık diyen Çelebi; “ Hepinize en içten dileklerimle teşekkür ediyorum. Bu bir veda toplantısı değil. Cumhuriyet Halk Partisinin milletvekili olabilmek için herkesin 25 Aralıkta istifa etmesi gerekiyordu. Ben de genelge gereğince istifamı verdim ve sizinle paylaşma gereği duydum. Bu bir ayrılık değil aksine daha fazla sorumluluk için ilk adım olarak algılanmalıdır. Bundan önce sadece Fatsa sınırları içerisinde sorumluluk taşırken, bundan sonra Ordu ve Türkiye sorumluluğu alarak şerefli bir mücadeleye hazırlanmak istiyorum. Bu güne kadar tüm mesai ve sorumluluğunu taşıdığım partime, bundan sonra da aynı gayreti harcayacağıma sizlerin huzurunda söz veriyorum. Bu duygu ve düşünceyle Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlığından daha çağdaş, daha mutlu, barış içinde bir yaşam mücadelesi için kuvayyi milliye ruhu ve düşüncesi içinde mücadele edeceğimden kuşku duymayacağınızı bilerek istifamı veriyorum” dedi.

“Milletvekillliği Daha Sorumluluk Ve Ağır Yük Altına Girmektir”

Bildiğiniz gibi Türkiye Cumhuriyetinde milletvekili olmak ve mücadele etmek günümüz klasik koşullarda oldukça zor diyen Çelebi; “Ben şahsım ve partim adına şunu söyleyebilirim, alışılmış klasik tavırlar içerisinde bir milletvekili adayı değilim ve milletvekiliğini de böyle bir katagoride asla görmüyorum. Bence milletvekillliği daha sorumluluk ve ağır yük altına girmektir. Çünkü Türkiye büyük sancılar yaşayan bir ülke ve önümüzdeki zamanlarda bu sancıları atlatması için çetin bir mücadele vermesi gereken bir ülkedir. Hepimiz bu ülkenin mutluluğu için bir vatansever olarak çalışmalıyız ve bu kötü gidişe dur demeliyiz. Bunun için önümüzde çok önemli bir fırsat var. İşte benim milletvekilliği için aday adayı olmam ve bu sebeple partiden istifa etmemin temel gerekçesinden biri budur. Umarım ülkemizde barış, dirlik birlik duyguları bizims ayemizde biraz daha büyür” dedi.

“Yolsuzluk ve yoksullukları ortadan kaldırmak için mücadele edeceğim”

Ordu sürekli göç veren bir il ve en geri kalmış bölgelerden birisi diyen Çelebi; “Yapılan sayımlara göre İstanbul’daki Ordu’lu nüfüsü Ordu’da yaşayanlardan  daha fazla. Bu da demek oluyor ki Ordu ekonomik olarak insanları beslemeye yeterli değil. Devletin Ordu’ya yaklaşımı, tarıma bakışına paralel olarak gelişen nedenler ve bölgemizi göçe zorlayan sebepler vardır. Vatandaşları yardıma muhtaç durumda yaşatmaya devam ediyorlar. Bunun yerine alnının teriyle para kazanmak isteyen vatandaşlara destek değil yardım vermeyi seçiyorlar. Ülkemizde komik ve adaletsiz bir gelir dağılımı vardır. Bütün yükler dar gelirlinin sırtındarır. Bunlar insan uygarlığına yakışmayan davranışlardır ve bunlara karşı isyan bayraklarını en yukarıya kadar çekmeliyiz. Tek adam yöneticiliğine son vermeliyiz. Bütün bu saydığım nedenlerden dolayı milletvekili adayı oldum ve bu azimle mücadele edeceğim. Yolsuzluk ve yoksullukları ortadan kaldırmak için mücadele edeceğim. Bunun mücadelesinin ne kadar zor olduğunu yıllardır biliyorum. En ücra köşedeki insanlarla diyalog kurabilecek çalışmalar yaptım ve ben kendimden eminim. Bu kadroyla bu kararlılıkla yürüyen insnalarla birlikte ülkemiz için bir umut ışığı yakabiliriz” dedi.

“ Satıştan Vazgeçildi Gibi Görünüyor”

Fatsa belediyesinin mülkiyet satışları konusuna da değinen Çelebi; “ Fatsa belediyesi Fatsa halkının malını öyle kolay satamazsınız diye bir basın toplantısı yapmıştık. Şu anda satıştan vazgeçildi diye görünüyor. Eğer satışlar durduysa demek ki bizim serzenişimize kulak verildi diye düşünüyorum. Bu sebeple Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan’a teşekkür ediyorum. Aynı zamanda son günlerde asfalt katılım payı, yol katılım payı adı altında belediyemiz para tahsis ediyor. Biz buna karşı değiliz ama oldu bittiye getirilmeye çalışılıyor. O gün yapılan asfaltlar herkesin malumu yollardan sökülüyor. Bu konularda vatandaşlara bir açıklama yapılmalıdır” dedi.

“Yolunun Açık Olmasını Diliyoruz”

Doğan Çelebi’ye çıktığı yolda başarı temennisinde bulunan Fatma Varnalı; “Biz iki yıl sekiz ay birlikte çalıştık. Yönetim kurulu ve üyelerimiz adına kendisine teşekkür ediyoruz. Bayrağı bir yerden alıp bir yere getirdiler. Başkanımız özverili olarak çalıştı ve el ele omuz omuza paylaşım içerisinde çalıştık. Kadın kollarına büyük destek verdi. Girmediğimiz sokak, gitmediğimiz yer kalmadı. İnsanlar bizi tanıdı. Ben yönetim kurulu adına kendisine teşekkür ediyor ve yolunun açık olmasını diliyorum” dedi.

Daha sonra Doğan Çelebi’ye çiçek ve plaket sunularak partiye olan katkılarından ötürü teşekkür edildi.

 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde