23 Temmuz 2024

Hamarat; “ 2014 yılıbirçok açıdan tarihi dönüm noktası”

  • PDF

Ak Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat geride bıraktığımız 2014 yılını değerlendiren bir basın açıklaması yaptı.

Hamarat açıklamasında:

“2014 yılı hem Türkiye açısından hem de partimiz açısından çok önemli gelişmelerin yaşandığı bir yıl oldu. 2014 yılına daha girmeden 2013 17 ve 25 Aralık’ta ülkemiz çok ciddi bir darbe girişimine maruz kaldı. Devlet içine sinsi bir ur gibi yerleşmiş dış bağlantıları ve destekçileri olan bir takım çevreler “yolsuzluk” kılıfı ile millet iradesine darbe yapmaya kalkıştı.

Millete Operasyon Hükümete Darbe

Ülkemiz 2014 yılına hain bir darbe girişimi altında girdi. Montaj kasetler, vatan hainliğine varan dinlemeler ve bunların servis edilmesi, Hatay’da Türkmenlere yardım götüren MİT tırlarının durdurulması, uluslararası yardım kuruluşu İHH’nın terör örgütleri ile ilişkilendirilmeye çalışılması, dalga dalga büyüyen, her gün bir montaj kasetin servis edildiği, itibar suikastlerine girişildiği algı operasyonlarıyla karşı karşıya kaldığımız günlerdi.

Hedef Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ydi

Hedef yeni Türkiye idi, yeni Türkiye’nin partisi ve lideri Recep Tayyip Erdoğan idi. Milletimiz oynanan oyunları fark etmiş, yüksek feraseti ile tuzakları bozmuş, 12 yıldır kendisine hizmetten başka bir amacı olmayan AK Parti ve liderine sahip çıkmıştı.

AK Parti Yerel Seçimlerde Güven Tazeledi.

Paralel yapının algı operasyonları ve Ak Partiye karşı çeşitli ittifakların kurulduğu 30 Mart 2014’te yapılan Mahalli İdareler seçimlerine gidildi. Bu seçimde, Ordulu hemşehrilerimiz büyükşehir dahil 20 belediyenin 20sini de partimize %54 lük bir oy oranıyla kazandırdı. Ülke genelinde ise partimiz adaylarına verilen destek %45’in üstünde gerçekleşti.

Bu seçim sonuçları gösterdi ki; paralel yapının “yolsuzluk” kisvesiyle yaptığı darbe millet nezdinde karşılık bulmadı. Milletimiz bu operasyonları, doğrudan kendi iradesine yapılmış olarak gördü ve gereğini yaptı.

Millet Tarihinde İlk kez Cumhurbaşkanını Kendisi Seçti

2014 yılı tarihi bir dönüm noktasının yaşandığı yıl oldu. Milletimiz ilk kez Cumhurbaşkanını kendisi seçti. Bu seçimlerde de kirli ittifaklar sahneye kondu. AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiği Sn. Recep Tayyip Erdoğan karşısında 14 parti tek bir aday üzerinde ittifak yapsa da milletimiz %52’lik oy oranıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan üzerinde ittifak yaptı.

Ak Parti Genel Başkanı ve Türkiye’nin Başbakanı Krizsiz Değişti

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra partimiz bir genel başkan değişikliğine giderek, parti teşkilatlarıyla, milletvekilleriyle yapılan istişareler, kamuoyu yoklamaları sonucu Sn. Ahmet Davutoğlu AK Parti Genel başkanlığına seçildi ve Cumhurbaşkanımız tarafından 62. hükümeti kurmakla görevlendirildi. Türkiye’de bu tür durumlarda alışılagelen krizler yaşanmadı. Piyasalar Genel Başkan ve Başbakan değişimine olumlu tepkiler verdi. Krizden medet umanlar avucunu yaladı. Kazanan Milet oldu.

Çözüm Süreci

2014 yılı çözüm süreci açısından da önemli bir yıldı. Şehit cenazelerinin olmadığı, toplumsal barışın sağlandığı, milli birlik ve kardeşliğin tesis edildiği bir Türkiye hedefi ile kronikleşmiş bazı meselelerin çözülmesi, terörün sonlandırılması için yürütülen çalışmalar belli ölçüde sonuç verse de; çözüm sürecinden rahatsız olan bazı çevreler çeşitli provokasyonlara kalkıştı ancak; milletimiz buna prim vermedi. Kobane olayları 2014 yılının en üzücü olayıydı. Bir siyasi partinin Genel Başkanının sorumsuzca sokak çağrısı yapması neticesinde 50ye yakın vatandaşımız hayatını kaybetti. Kamu düzeni bozulmak istendi. Hükümetimiz her ne pahasına olursa olsun kamu düzeni ve güvenliğini sağlama konusunda ki kararlılığı sonucu Kobane olayları sonlandırıldı.

Özetle;

2014 yılı birçok açıdan tarihi dönüm noktası niteliğinde önemli olaylara tanıklık etti. Türkiye açısından Değişim, dönüşüm ve ilerleme adına bu yıl yaşanan olaylar Siyasi tarihçilerimizin ciltler dolusu değerlendirmelerine konu olacak niteliktedir.

Milletimiz iradesine karşı yapılan darbe girişimini bertaraf etmiştir. Yerel seçimleri AK parti’ye ve liderine güven oyuna dönüştürmüş ve güvenini sürdürmüştür.

Milletimiz tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanını kendisi seçmiş, cumhurbaşkanlığı üzerinde kurulmak istenen vesayet tartışmalarını sonlandırmıştır.

Türkiye’yi aralıksız 12 yıldır yöneten Ak Parti’deki Genel başkan değişimi krizsiz şekilde çözülmüş istikrarın sürmesi temin edilmiştir. İstikrarımızı bozarak istikbalimizi ipotek altına almaya çalışanlar millet tarafından bozguna uğratılmıştır” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde