23 Temmuz 2024

Sağlık Yöneticileri Korgan ilçesinde

  • PDF

İl Sağlık Müdürü Dr. İsmet KOLOMUÇ, Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat KÜÇÜKOĞLU ve İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çetin GÜNDOĞDU Korgan İlçesinde çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

İlk olarak Korgan Kaymakamı Erkan Kaçmaz’ı makamında ziyaret edilerek, Korgan ilçesinin sağlık sorunları masaya yatırıldı ve fikir alışverişinde bulunuldu.

İl Sağlık Müdürü Dr. İsmet KOLOMUÇ, “Kaymakamımız Sayın Erkan KAÇMAZ’a gerçekleştirdiğimiz ziyaretle ilçedeki sağlık yatırımlarını ve sağlıkla ilgili diğer yapılan çalışmaları değerlendirme fırsatı bulduk. Bundan sonra da değerli yöneticilerimizle birlikte Korgan İlçemizde sağlığın geliştirilmesi için bütün gayretimizle çalışacağız” dedi.

Ziyaretin ardından Korgan Devlet Hastanesine geçen heyet burada çeşitli incelemelerde bulundu. Hastane servislerini gezerek hastalarla bir süre sohbet ederek görüş ve önerilerini dinlediler. Buradaki ziyarete Korgan Belediye Başkanı Tuncay KİRAZ ve AK Parti Korgan İlçe Başkanı Eyüp KARABAYRAK da eşlik etti.

İncelemelerinin ardından hastane yöneticileriyle birlikte hastanede tedavi görüp taburcu olan Hüseyin ALAYCI ve Ramadan ALKIŞ isimli vatandaşlar evlerinde ziyaret edilerek almış oldukları sağlık hizmetleri değerlendirildi. Sağlık yöneticileri daha sonra Evde Sağlık Hizmetlerinden yararlanan Şükran BELDAĞ isimli hastayı da evinde ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi aldılar.

Genel Sekreter KÜÇÜKOĞLU ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada, tüm hastane yöneticilerinden hasta ve personel memnuniyetini artırmak için gerekli planlamaları yapmalarını, hasta ve yakınlarının hastane yönetimleriyle daha hızlı ve iyi iletişim kurmalarını istedi.

KÜÇÜKOĞLU ayrıca hastane yöneticilerinden ev ziyaretine büyük önem vermelerini ve her ay hastanelerinden taburcu olmuş on hastayı evlerinde ziyaret etmelerini, böylece hastaların sorunlarını daha iyi anlayarak, onların gönüllerine dokunma imkânı bulacaklarını, bunun da hastanelerde yapılan çalışmalarda kendilerine yol gösterici olacağını söyledi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çetin GÜNDOĞDU ise, “Korgan ilçemizde bugüne kadar Evde Sağlık Hizmetlerinden 133 hastamız yararlandı. Bu gün itibariyle aktif olarak yararlanmaya devam eden hasta sayımız ise 15. Ordu genelinde ise bu güne kadar toplam 5808 hastamız bu hizmetten yararlandı ve 2404 hastamız ise bu hizmetten yararlanmaya devam ediyor. İl Sağlık Müdürlüğümüzün önderliğinde Kamu Hastaneleri Birliği ile birlikte bu hizmeti daha da geliştirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Korgan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezini de ziyaret eden heyet burada görev yapan sağlık çalışanlarıyla da görüşmelerde bulundular.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde