23 Temmuz 2024

ZİRAAT ODASI ESKİ BAŞKANI HASAN SERDAR’DAN KİBAR’A DESTEK

  • PDF

Fiskobirlik Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyesi ve Fatsa Ziraat Odası Eski Başkanı Hasan Serdar yaklaşan Ziraat Odası seçimlerinde İbrahim Etem Kibar’a destek vereceğini, bu yolda Kibar ile yürümekten büyük onur ve gurur duyacağını belirtti.

Hasan Serdar; “Ziraat Odası Fatsa için önemli bir oda ve bu sorumluluğu Etem Kibar kardeşimizin bilgi ve birikimiyle layıkıyla yerine getirebileceğini düşünüyorum. Artık gençlerin önünü açmamız gerekiyor. Bana düşen görev bu yolda abilik yapmaktır ve ben de bundan büyük mutluluk duyacağım” dedi.

Serdar; “Ziraat Odasındaki Yükselen Çıtaya Yakışan İsim Etem Kibar’dır”

  Serdar açıklamalarına şu şekilde devam etti; “Ziraat Odası genel kurulu yaklaştı. Ziraat Odası Fatsa için önemli bir oda, çünkü fındık Fatsa’nın olmazsa olmaz gelir kaynağıdır. Fındığın olmadığı durumlarda ise Ziraat Odası Yönetimi üreticinin hak ve menfaatlerini aramalıdır. Bu konuda Ziraat Odaları biraz da amacının dışına çıktı. Üreticinin hak ve menfaatinin aramasının ötesinde sadece İlçe Tarım Müdürlüğü gibi çalışıldığını gördüm.  Aslında Ziraat Odasının kuruluş amacının birinci maddesi üreticinin hak ve menfaatlerini savunmaktır. Üreticinin dili, gözü, kulağı ve eli ayağıdır. Daha önce Ziraat Odasında görev yaptığımız zamanlarda fındığın fiyatının konuşulduğu her yerde fındığımızı koruyorduk çünkü fındığın dostu olduğu kadar düşmanı da vardır. Bir gazetede bir köşe yazarı aynen şu cümleleri kullandı; “Fındık üreticisini devlet, devlet memuru yaptı.”  Halbuki fındığın o zamana kadar hiç bir desteği yoktu. Bu destekler Ziraat Odalarının çalışmalarıyla hükümetin de öngörmesiyle ortaya çıktı. Fındık Türkiye’nin en önemli ürünlerinden bir tanesi. Bu bazda baktığımız zaman Ziraat Odası eski bir Ziraat Odası değil, doğru düzgün sandalyeleri yok Sivil Toplum Örgütlerinden uzak. Görüyorum ki üretici artık Ziraat Odasına sahip çıkıyor. Ziraat Odasında çıtanın artık yükseldiğini görüyorum. Bu yükseklikte de Ziraat Mühendisi arkadaşımız, sevilen, sayılan en önemlisi de üreticinin hak ve menfaatlerini koruyabilecek isim İbrahim Etem Kibar’dır. bu yüzden biz genel kurul öncesi bu genç arkadaşımıza destek vermekle beraber yola çıkacağız” dedi.

Genç arkadaşlarımızın önünü açmalıyız diyen Hasan Serdar ; İbrahim Etem Kibar gibi genç bir arkadaşımızla yola çıkmaktan gurur ve onur duyduğumuzu belirtmek isterim. Daha önce de ben Ziraat Odası Başkanlığı yaptım. Bize düşen genç arkadaşımıza önderlik ve abilik yapma görevidir. Genç arkadaşlarımızın yolunu açmamız lazım. Seçim sonucu Fatsa için inşallah hayırlı ve uğurlu bir sonuç olur” diyerek sözlerine son verdi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde