23 Temmuz 2024

İBRAHİM ETHEM KİBAR “GENCİM, ÇİFTÇİYİM, MÜHENDİSİM, KARARLIYIM.”

  • PDF

“Yol arkadaşlarımla birlikte göreve hazırım.”

Ziraat Mühendisi olan tek aday İbrahim Ethem KiBAR dün gazetemize bir ziyarette bulundu. Delegelerimize ve Fatsa kamuoyuna sizin aracılığınızla seslenmek isterim diyen İbrahim Ethem Kibar bey ile sohbetimiz soru cevaplarla derinleşti. Gazetemiz muhabiri Kibar’a şu soruları yöneltti.

Ethem bey seçim çalışmaları nasıl gidiyor?

Çok şükür iyi gidiyor. Başlangıçtan bu güne çok yol kat ettik. Ziraat Odası Meclisinde ve Yönetiminde hizmet etmek isteyen yol arkadaşlarımızla birlikte yoğun çalışma içindeyiz. Gerek Muhtarlarımızın gerekse delegelerimizin ilgisinden ve misafirperverliğinden çok memnunuz. Hepsine gönül dolusu teşekkürler ediyorum.

Adaylardan bir büyüğümüz “adayları iyi tanıyın” diye açıklama yapmıştı. Bize çok faydası oldu. Delegelerimiz bizi tanıdıkça daha çok rağbet ediyor. Çok kıymetli büyüklerimle birlikte çalışkan, bilgili ve her şeyden önemlisi güvenilir bir ekip kurmak yolundayız. Bilgi ve tecrübeyi harmanlayarak yürüyoruz. Her gün, her saat hedefe yaklaştığımızı görüyorum. İnşallah 8 Şubatta yapılacak seçimlerde Fatsa bir değişime şahit olacak. Bir ilki yaşayacak. Delegelerimize çok güveniyorum. İnşallah Ziraat odası başkanlık makamına Üniversite diplomasını asacaklar.

Okurlarımıza kendinizi biraz tanıtın lütfen?

33 yaşındayım. Evliyim. Bir çocuğum var. 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunuyum. Şu anda Ordu Üniversitesinde Rektörümüz Prof. Dr. Tarık Yarılgaç beyin rehberliğinde Bahçe bitkileri bölümünde yüksek lisans yapmaktayım. Ziraat Odası bünyesinde iş tecrübem de var. 2010-2014 yıllarında tarım danışmanı ve sorumlu teknik müdür olarak çalıştım. Öğünmek gibi olmasın aynı zamanda iyi bir çiftçi olduğumu da iddia ederim. Kendi fındık bahçemizde –afat zamanlarını saymazsak- dönümde 300 kilograma varan ürün alırız. Toprağın kokusuna, Güneşin yakışına alışkınım, bahçemizin ziraat işlerinde bizzat çalışırım. Çiftçilik baba mesleğimiz.

Neden aday oldunuz? Projeleriniz var mı? Kısaca belirtir misiniz lütfen?

Öncelikle üyelerimizin ve vatandaşımızın kafasındaki “Ziraat odaları ne iş yapar?” “Neye yarar?” sorularını silmek için aday oldum diyebilirim. İlçemiz Ziraat Odasında şimdiye kadar hiç yapılmamış olan bir sürü faaliyet var. Örnek Tarla uygulamaları, Örnek sera yapımı, tanıtımı, Örnek yetiştiricilik, Alternatif ürün değerlendirmeleri, Tarım işletmeciliği danışmanlığında etkin veri yönetimi, aşılama, budama eğitimleri ve yaygınlaştırılması, Değişik konularda eğitim kursları, acil iletişim ve müdahale desteği; Çok önemli bir hizmet Anlaşmalı Veteriner hizmeti ve benzeri konularda etkin faaliyetler planlıyoruz. Bu faaliyetler Başkanlık koltuğunda oturarak yapılamaz. Çiftçilerimizle birlikte el ele, omuz omuza tarlada, bahçede, serada, seminerde olmak gerekiyor. Benim de mesleğim bu.

Bu gün Fatsa Ziraat Odamızda 11 tane ziraat mühendisi var. Bu meslektaşlarımın doğru yönlendirilmedikleri gerekiyor. Üyelerimize tam manasıyla yardımcı olmaları için önlerinin açılmasına ihtiyaç var. Görüştüğüm pek çok üretici; “bu arkadaşlar imza almaktan başka ne yapar?” diye soruyorlar. Üreticilerimiz haklılar. Ancak danışman veya teknik personel arkadaşlar kendilerini anlayan, proje yönetiminde destek sağlayan bir mühendis başkana kavuştuklarında bu sorular artık sorulmayacak.

Ayrıca dikkatinize sunuyorum. Ziraat odaları Devlet Dairesi değildir. Çiftçimizin alın terinden artırarak Odasına ödediği üye aidatları ile çalışan bir üretici örgütüdür. Bu aidatların en güvenli şekilde toplanması ve en verimli şekilde değerlendirilmesi gereklidir. Toplanan aidatların üreticilerimize en fazla fayda sağlayacak alanlarda kullanılması önceliğimiz olacak. Seçilecek Meclisimiz ve Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla birlikte güven içinde hiç kimsenin şüphe duymadığı bir idare kadrosu oluşacak.

Muhtarlar yarışıyor. Başkan da Muhtar olmalı diyorlar. Ne diyorsunuz?

Elbette ki olmasında bir sakınca yok. Ben de Muhtar torunuyum. Bizim Meclis ve Yönetimimizde de çok kıymetli Muhtarlarımız olacak. Ancak Bu söylemin arkasında başka oyunlar seziliyor. Psikolojik bir baskı oluşturup Muhtarlarımızı iki taraftan sıkıştırmayı istiyorlar. Fakat Muhtarlarımız bunun farkındalar, bu tuzağa düşmezler. Çünkü “Muhtar” demek “seçilmiş, seçkin” kişi demektir. “Muhtar olma” hali; “davranış ve hareketlerinde serbest olma” halidir. Kelime anlamı budur. Muhtar siyaset üstü bir seçimi kazanarak idareci olan, mahallenin her derdinin, her eksiğinin birinci sorumlusu tutulan, oy verenin de vermeyenin de hizmet bekleyip hesap sorduğu; Buna karşın ödeneği, aracı, çalışanı olmayan, aldığı azıcık maaş masraflarına hiçbir zaman yetmeyen kişidir. Bence bu yüzden başımızın tacıdır.

Kıymetli Muhtarlarımız bilsinler ki Ziraat Odamızın Muhtarlarımıza sunacağı hizmet ve iletişim kalitesini en az 5 kat artıracağız. Hedefimiz budur.

Bu arada Yaklaşmakta olan Muhtarlar Derneği seçimleri hayırlı olsun diyorum. Aday Muhtarlarımıza başarılar diliyorum.

Son olarak Mesajınız?

Öncelikle diğer adaylarımızı da tebrik ediyor, seçimlerin İlçemize ve odamıza hayırlı olmasını diliyorum.

Çok kıymetli delege ağabeylerim, kardeşlerim.

Toplam 81 delegenin olduğu bir seçimde 3 aday var. Haliyle sizler çok ziyaret ediliyor, çok aranıyorsunuz. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı şahsım ve yol arkadaşlarım adına siz delegelerimizden özür diliyorum. Lütfen Hakkınızı helal edin. Ben bu çalışmalarda daha çok yapılacak hizmetlerin konuşulmasını isterdim. Oysa farklı yaklaşımlarla delegelerin etkilenmeye çalışıldığını algılıyorum. İyi niyetimizden bizler eminiz siz de emin olun. Ülkemizin ve İlçemizin bereketi için, etkin, dinamik, dürüst bir Fatsa Ziraat Odası yönetimi için, 8 Şubatta tarih yazmak için; bizi desteklemeye devam edin.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde