23 Temmuz 2024

Enerji verimliliğine tam destek…

  • PDF

 

Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji AB Hibe Projelerine Ordu Büyükşehir Belediyesi tam destek veriyor.

Avrupa Birliği (AB) -Türkiye Mali İşbirliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA)'nın 2014-2019 yıllarını kapsayan II. dönemi 2015 yılı programlamasına ait Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji Fonlarına İlişkin Bilgilendirme Toplantısı, 2 Şubat 2015 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Ankara'da düzenlendi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü Proje Birimi Sorumlusu tarafından katılım sağlanan toplantıda Büyükşehir Belediyelerinin yanı sıra İller Bankası, Kalkınma Ajansı ve Üniversite temsilcileri de yer aldı.

"Binalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi" kapsamında yer alan faaliyetlerden bahsedilen toplantıda "Yeni Binalar için Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Ekonomik Fizibilite Aracı" algoritmasının geliştirilmesi ve yazılım gereksinimlerinin belirlenmesi ile ilgili detaylı bilgi de verildi.

Toplantıda ayrıca,  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu “Güneş Enerjisi Potansiyel Atlası”çalışması sonucunda Türkiye'de 56.000 MW termik santral kapasitesine eşdeğer güneş enerji kapasitesi bulunduğu ve bu potansiyelden yararlanılması durumunda yıllık ortalama 380 milyar KWh elektrik enerjisi üretim imkânının olduğundan bahsedildi. Haber Merkezi

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde