23 Temmuz 2024

Çalışanlara “Uyuşturucu madde kullanımına bağlı acil durumlara yaklaşım” eğitimi

  • PDF

Uyuşturucu madde kullanımı ile mücadele çalışmaları kapsamında Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı sağlık tesislerinin acil servislerinde nöbet tutan hekimlere yönelik “Sentetik Kannabinoid (Uyuşturucu madde) kullanımına bağlı acil durumlara yaklaşım” konulu eğitim semineri düzenlendi.

İki gün süren eğitim programında acil servis hekimlerine son zamanlarda ülkemizde kullanımının yaygınlaşarak sık sık ölümlere sebep olan Bonzai ve diğer uyuşturucu maddeler hakkında genel bilgiler verildi. SB-ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Acil Tıp Uzmanı Dr. Tarık ACAR ve Ordu Devlet Hastanesinde görevli Psikiyatri Uzmanı Dr. Hayrettin EYÜBOĞLU tarafından, Bonzai ve diğer uyuşturucu maddelerin kullanım yolları, yoksunluk belirtileri, bağımlılık dereceleri, bağımlı kişilere temel yaklaşım ve acil tıbbi müdahale gerektirecek durumlarda hekim ve diğer çalışanların yapması ve yapmaması gerekenler konularında eğitim verilerek AMATEM (Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Eğitim Merkezi) çalışmaları da detaylı bir şekilde anlatıldı.

Uyuşturucu madde kullanımının hukuki boyutları ile ilgili ise, 2014 yılında yapılan yasa değişikliği ile TCK’nın 191. maddesine istinaden uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak kabul etmek ve bulundurmaya ilaveten bu maddeleri kullanmanın da suç kapsamına girdiği vurgulandı.

Düzenlenen eğitim ile hastanelerin acil servisinde görevli hekim ve diğer personellerin uyuşturucu madde kullanımına bağlı tıbbi müdahale gerektiren durumlar karşısında nasıl hareket etmeleri gerektiği anlatılarak bu konudaki farkındalığın artırılması sağlandı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde