23 Temmuz 2024

TARİHİN KARANLIK YÜZÜ AYDINLANDI…

  • PDF

Türkiye üzerindeki oyunlar “Tarihin Hafızası” nda paylaşıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan "Tarihin Hafızası" konulu konferans yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Altınordu ilçesi, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet ÇELİK konuşmacı olarak katıldı. Ordulularla bir araya gelen ÇELİK “Tarihin Hafızası” konferansında, gündeme dair tarihimizin esrarengiz ve gizli kalmış yönlerini anlattı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa ÇÖPOĞLU, OSKİ Genel Müdürü Fatih YÜRÜK, 23. Dönem Ordu Milletvekili Ayhan YILMAZ, Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet YILDIRIM,              Kent Konseyi Başkanı Atilla TATAR, Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

TARİH ENTRİKALARLA DOLU…

Prof. Dr. Mehmet ÇELİK, konferansına; Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Enver YILMAZ’ a ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek başladı. Mezhep çatışmaları, terör örgütleri, Osmanlı Devleti’nin neden parçalandığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin nasıl kurulduğu, Çanakkale Savaşı’nın bilinmeyen çarpıcı gerçekleri, yapılan anlaşmaların gerçek yüzü, Batılı devletlerin entrikaları ve projeleri, İslamiyet’i karalama politikaları ve sonuçlarının ne olduğu, bugünü nasıl etkilediği, ne anlama geldiği konu başlıklarıyla anlatıldığı konferansta Prof. Dr. Mehmet ÇELİK, İngiltere’nin projesini ve arşivinde neleri sakladığını anlattı, ayrıca tarih kitaplarında yanlış olarak bilinen ve yazılan konulara da yer verdi.

OSMANLI’DAN GÜNÜMÜZE BİRÇOK KONU…

 

Prof. Dr. Mehmet ÇELİK Osmanlı’dan bugüne yaşanan entrikaları da misafirlerle paylaşırken, İslam Dünyası’nda ana global düşünce, batılı devletlerin mezhep çatışmaları çıkarması, Osmanlı Devleti’nin petrol ve kömür için batılı devletlerce parçalanması, Emperyalizmin Birleşmiş Milletler’de nasıl meşrulaştırıldığı, Ortadoğu’nun nasıl kurulduğu ve batılı devletler ile İngiltere’nin beklentileri de detayları ile masaya yatırıldı.

Prof. Dr. ÇELİK anlattıklarıyla salonu dolduran davetlilerde unutulmayacak bir etki bıraktı. 

GENEL SEKRETER DR. ÇÖPOĞLU; “ TARİHİN BİLİNMEYEN YÜZÜNÜ DİNLEDİK”

Konferansın ardından Araştırmacı ve Tarihçi Prof. Dr. Mehmet ÇELİK; Başkan Enver YILMAZ’a, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa ÇÖPOĞLU’na ve tüm davetlilere teşekkür ederken, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa ÇÖPOĞLU da Prof. Dr. ÇELİK’e günün anısına çiçek taktim ederek “Resmi tarihin dışındaki bakış açısını değerli hocamızdan dinlemek çok önemli ve değerli idi. Tarihin bilinmeyen yüzünü detayları ile dinledik. Konferansa emeği geçen ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.  

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde