23 Temmuz 2024

GÜLMEZ; “KIRMIZI ET FİYATLARI DAHA DA YÜKSELECEK”

  • PDF

“Devlet Vatandaşları Hayvancılığa Teşvik Etmeli”

Fatsa Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Şükrü GÜLMEZ, bölgemizde büyükbaş hayvan sayısının giderek azaldığını belirterek, devletin bu konuya bir an önce el atması gerektiğini ifade etti.

Besicilik artık bitme aşamasına geldi diyerek açıklamalarına devam eden GÜLMEZ; “ Bölgemize baktığımızda hayvan sayısında gözle görülür bir azalma var. Hayvancılıkla uğraşanlar ellerindeki hayvanları satarak besiciliği bırakıyorlar. Bu duruma bi an önce müdahale edilmelidir” diye konuştu.

“Fiyatlar Uçma Noktasında”
Devletin piyasayı rahatlatması için vatandaşları hayvancılığa teşvik etmesi gerektiğini düşünüyorum  diyen GÜLMEZ; “Özellikle Orta Karadeniz Bölgesinde hayvancılk bitme noktasına geldi. Kırmızı et fiyatları deyim yerindeyse uçma noktasında. Devlet daha önce sıfır faizli teşvik kredisi verdi ve ardından da ithal eti getirdi. Bu sebeple hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar beklentilerini bulamadılar ve büyük zarar etti. Bu nedenle çoğu vatandaş hayvancılığı bıraktı.Şuanda da piyasada hayvancılıkla uğraşan kesim az olduğu için ciddi anlamda bir sıkıntı yaşıyoruz. Kemikli et 27.50 TL, kemiksiz et ise 30 ile 35 TL arasında satışa sunuluyor. Fiyatlar pahalı bulunuyor ve biz de mağdur oluyoruz. Yaz döneminde düğünlerinde yapılmaya başlamasıyla birlikte fiyatlarda yükselme olacağı tahmin ediliyor. Devletin piyasayı rahatlatması için vatandaşları hayvancılığa teşvik etmesi gerektiğini düşünüyorum” diyerek açıklamalarına son verdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde