23 Temmuz 2024

Sevil TURAN, “FATSALILAR TÜRKİYE’YE ÇOK GÜZEL BİR MESAJ VERDİ”

  • PDF

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Genel Başkanı Sevil TURAN ve partinin Fatsa temsilcileri gazetemizi ziyaret etti.

Ziyareti esnasında Fatsa’da yapılan HES çalışmaları ve maden rezervi aramaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Sevil Turan “Fatsalılar siyanüre karşı kısa sürede örgütlenip, kendi yaşam alanlarına sahip çıkarak Türkiye’ye çok güzel bir mesaj verdi.” dedi.

“Fatsa şuana kadar Türkiye’de ekoloji mücadelelerinde en hızlı örgütlenen yerlerden bir tanesidir”

Fatsa’nın ekoloji mücadelesinde çok hızlı örgütlendiğini dile getiren Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Genel Başkanı Sevil Turan; “Bu sebepten ötürü yerel gazetelerimize ziyarette bulunarak, ekolojik yıkımda uygulanan politikaların alternatifi’nin olduğunu anlatmak istiyoruz. Bizi diğer partilerden ayıran en önemli özellik ekolojik parti olmamızdır. Maalesef Fatsa’da ilk önce HES ile başlayan şimdi altın madeni’nin topraktan çıkarılmasıyla devam eden ciddi bir doğa katliamının başladığını görüyoruz. Fatsa şu ana kadar Türkiye’deki ekoloji mücadelelerinde en hızlı örgütlenen, en hızlı harekete geçen yerlerden bir tanesi oldu. Biz bundan dolayı Fatsa’yı örnek gösteriyor ve takdir ediyoruz” dedi.

“Maden Aramalarında İnsan Sağlığını Riske Atmayan Politikalar Uygulanmalı”

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi olarak esas dayanağımız toplumsal hareketlerin kendisidir diyen Turan; “Bu bölgelerde halk yaşamsal haklılığı için kendi mücadelesini veriyor. Bizim için örgütlenme yaşam politikasını savunabileceğimiz yerlerde olmak, dayanışma ve destek göstermektedir. Farklı yerlerde yine maden arama çalışmaları oluşuyor. Doğayla uyumlu, insan sağlığını riske atmayan bir politikanın uygulanması yönünde çalışmalarımız oluyor. Türkiye şartlarında bunun uygulanabilir olduğunu da iyi biliyoruz” diye konuştu.

“Fatsalılar Mücadeleden Vazgeçmesin”

Fatsalılar siyanüre karşı kısa sürede örgütlenerek ve kendi yaşam alanlarına sahip çıkarak Türkiye’ye çok güzel bir mesaj verdi diyen Turan; “Bu mesaja ilk önce biz sahip çıkıyoruz. Her ne olursa olsun bu direnişi devam ettirmek ve vazgeçmemek gerekiyor. Vatandaşlar iş ve ekonomik gelir vaadleri gibi bahanelerle kendi yaşam alanlarını kesinlikle feda etmemelidirler. Gelecek kuşaklara karşı bizlerin sorumluluğu var. Fatsa’da süren direnişte halk bütünüyle haklıdır. Bu nedenle Fatsa halkının mücadelesine devam etmesi gerektiğini özellikle vurgulamak istiyorum” diyerek açıklamalarını sonlandırdı. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde