23 Temmuz 2024

FATSALI ADAYLAR SIRALAMAYA GİREBİLECEK Mİ?

  • PDF

Partilerin Milletvekili Aday Adaylık süreçleri tüm hızıyla devam ediyor.

Bu aday adaylarından 10 tanesi Fatsa’nın evladı.

Bir yandan Fatsa kamuoyu tarafından yorumlar yapılırken; bir yanda da aday adayları çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Fatsalı vatandaşların merak ettiği, acaba Fatsalı bir aday sıralamaya girebilecek mi? sorusu oluyor.

İlçemiz milletvekili aday adayı’larının hangi partiden olursa olsun sıralamaya girmesi gerektiğini her fırsatta gündeme getiren kamuoyu, “ Fatsa’nın en büyük burukluklarından birtanesi,  uzun zamandır milletvekili çıkaramamış olmasıdır. Bu ilçemiz adına büyük eksikliktir. Fatsa’nın daha rahat hizmet alması için, Fatsalı bir milletvekili adayı bu dönem sıralamaya girmelidir. Bizler Fatsalı vatandaşlar olarak ilçemizden bir milletvekili çıkmasını istiyoruz. Dertlerimizi ve sorunlarımızı istediğimiz zaman vekilimize ulaşarak söylemek istiyoruz.  İlçemiz evlatlarını TBMM’de görmek istiyoruz. Umarız bu dönem Fatsa’mız adına hizmet alımı açısından kazançlı bir dönem olur “ şeklinde yorumda bulundular.

Bizde Fatsa Yeni Haber Gazetesi olarak, herbiri birbirinden birikimli ve kaliteye sahip olan vekil aday adaylarımıza başarılar diliyor; kazana’nın her zaman Fatsa olmasını temenni ediyoruz.

İşte Fatsalı aday adaylarımızın basın açıklamaları;

 

Eyüp FATSA; “ Yeni heyecan ile yeniden Ordu’ya Hizmet Etmek İstiyorum”

Eski Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesi AK Parti’den Ordu Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
Eski milletvekili Eyüp Fatsa, AK Parti Ordu İl binası konferans salonunda düzenlenen toplantıda aday adayı olduğunu söyledi. Salonu hıncahınç dolduran partililere seslenen Eyüp Fatsa, 2011 seçimlerinden bu yana geçen 4 yılda kendini ve vizyonunu yenilediğini, yeni bir heyecan ile yeniden Ordu’ya hizmet etmek için karar aldığını belirtti. Fatsa, “Allah hakkımızda hayırlısını versin. Ben bir dava adamıyım. Ben bir hedef adamıyım. Ben, kendisine imkanlar verildiği zaman davasını ve partisini savunan, imkanlar elinden alındığında davasına ve partisine karşı gelen bir insan olmadım. Namert bir insan değilim. Şartlar ne olursa olsun ben yine burada olacağım” dedi.
Milletvekili sıralamasına giremese bile bir milletvekili adayı sorumluluğunda yine partisi için çalışacağını belirten Fatsa, “En az parti teşkilatından arkadaşlarım kadar çalışacağım. Bir milletvekili sorumluluğu üstlenmiş kardeşlerim kadar çalışacağım. Kardeşlerim bir mücadelenin içinde olduğunda benim o mücadeleden yüz çevirmem, o mücadeleyi görmezden gelmem, aldığım terbiyeye, parti ahlakına, siyasi hedefe asla yakışmaz. Biz, siyaset bize bir şey verdiği zaman siyasetçi değiliz. Dava adamı değiliz. Bir şey vermediği zamanda dava adamıyız. Sonuna kadar beraber olacağız” diye konuştu.
Fatsa konuşmasının ardından aday adaylığı başvurusunu AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk’e teslim etti

Fatih SÖZEN; “ÖZLEM DUYULAN MİLLETVEKİLİ PROFİLİ FATİH SÖZEN’DİR”

Ak Parti Ordu Milletvekili Aday Adayı Fatih Sözen gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Vatandaşlarımızın özlem duyduğu, ulaşılabilir, bölge insanı milletvekili profili buradadır diyerek sözlerine başlayan aday aday’ı Fatih Sözen; “Sürecin bölgemiz ve memleketimiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

AK Parti Fatsa İlçe Başkanı iken milletvekilliğine aday adayı olabilirim demeden dahi, arkadaşlardan milletvekilliği adaylığı mı düşünüyorsunuz diye bir takım olumlu tepkiler alıyordum diyen Sözen; “ Bu tepkilerden ziyadesiyle memnun olmuştum. 18 Şubat Saat 11.00 itibariyle parti binasında resmi müracaatımı yaptım. Bunun neticesinde çok olumlu tepkiler aldım. Yıllardır AK Parti teşkilatı içerisinde emeği geçmiş biri olarak doğru olanın bu olduğunu ve çok doğru bir karar verdiğimi ifade ettiler. Bu benim için çok önemli ve memnun edici bir olaydır. İlçe başkanlarının, yerelde siyaset yapanların ve ağır siyasi yük ve sorumluluk altına girmiş insanların bir beklentisi olmalıdır. Bizim adımıza da bu dönem uygun bir dönemdir. İnşallah sonuçları açısından hem şahsım, hem ailem, hem teşkilat hem de memleketimiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu süreçte herkesin desteğini bekliyorum” dedi.

Sözen; “Bölgenin insanıyım ve bölgemizdeki insanlara ilçe başkanı olduğum dönemlerde, yönetim kurulu üyesi olduğum dönemlerde de hep hizmet ettim. Hiç kimse bizim kapımıza ulaşmakta zorluk çekmedi. Fatsa halkı milletvekilinin Fatsalı bir kişi olmasını isteyebilir. Bu çok doğal bir istektir. Ben bölgenin ve Ordu’nun milletvekili olarak aday adayıyım. Fatsa’nın bize desteği olması, içinden biri olarak görmesinden ziyadesiyle memnun olurum” diyerek sözlerine son verdi.

 

Ergün Taşçı, Ak Partiden aday adayı olduğunu Fatsa Kültür Sarayında düzenlediği programla duyurdu.

Ak Parti Ordu Milletvekili aday adayı Ergün Taşcı, “Yeni Türkiye’nin İnşası Yolunda Bizlerle Burada Bulunan Sevgili Hemşerilerim! Sizleri en içten duygularla selamlıyorum. Bugün burada Yeni bir Türkiye’nin kuruluşuna şahitlik etmenin sizlerle birlikte heyecanını yaşıyorum. Bu ülkenin yetiştirdiği Ordu’lu bir bürokrat olarak, Memleketimizin sorun ve problemlerinin ne olduğunu yakinen bilen birisiyim. Önce Allah’a sonra sizlere güvenerek taşın altına elimi koymaya karar verdim. Sonucun nereye varacağı önemli değil; biz de Büyük usta gibi cesaretle bu yollara düştük” dedi.

“Hayallerimiz var”

Açıklamalarına devam eden TAŞÇI; “Türkiye için hayallerimiz var. Önemli hedeflerimiz var. Biz, milli iradeyi egemen kılmak için yola çıktık. Biz Osman Gazi'nin de Şeyh Edebali'nin de Hz. Mevlana'nın da torunlarıyız. Yavuz Sultan Selim’in, Fatih Sultan Mehmed'in, Kanuni Sultan Süleyman'ın, Sultan Abdülhamid'in emanetlerinin de omuzlarımızda olduğunun farkındayız. Bu emanet sandığında Kudüs de var, Halep de var. Musul da var Saraybosna da. Batum da var Karabağ da… Çünkü bizim bu coğrafyada akrabalarımız, kardeşlerimiz var. Kardeşlik hukuku ne gerektiriyorsa, Müslüman duruşu neyi icap ediyorsa hepsinin emanetini omuzlarımızda taşıyoruz” dedi.

“Kalkınma hamlesini iyi biliyorum”

“22 yıllık çalışma hayatımın son 15 yılı üst düzey yöneticilikle geçti. Bir çok sivil toplum kuruluşu ve spor federasyonlarında, yönetici ve üye olarak görev aldım. Milletvekilliği aday adaylığı için istifa etmeden önce Sekiz yıldır üst düzey yönetici olarak çalıştığım Kamu İhale Kurumunda altın kıymetinde tecrübelerim oldu. Gayri safi milli hasılanın büyük çoğunluğunu oluşturan kamu harcamalarının ve dahilindeki istihdam ve üretimin her sürecinde aktif olarak görev aldım. Dolayısıyla Türkiye’deki bu son kalkınma hamlesini çok yakından biliyorum. Siyasi istikrarın bu millete kazandırdıklarının farkındayım” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

 

Hasan ACU, “Kişiler gelip geçicidir, önemli olan memleketin kazanmasıdır”

AK Parti aday adaylığı sürecini resmi başvuruyla tamamlayan Hasan Acu, Fatsa Ak Parti İlçe Binasında basın açıklamasında bulundu.

Gerçekleştirdiği basın açıklamasına Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa Belediye Başkan yardımcısı İbrahim Eroğlu, Ak Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar, Ak Parti Ordu Milletvekili aday adayı Hamide Aydemir, AK Parti ilçe teşkilat başkanları ve partililer katıldı.

Vefa borcunu ödemek için ‘bu yarışta bende varım’ diyen Ak Parti Ordu Milletvekili aday adayı Hasan Acu, “Ordu’nun Büyükşehir olmasıyla birlikte Ordu’da hizmet etmenin tüm şartları sağlanmış oldu. Bende bu memlekette yetişen, dertleri, talepleri ve ihtiyaçları iyi bilen, başarı konusunda kendine güvenen, hizmeti alabilmek için siyasi ve bürokratik kanalları iyi kullanabilen, hiyerarşiyi tanıyan, büyüklerine saygıyı küçüklerine sevgiyi yaşam felsefesi edinmiş bir genç kardeşiniz olarak, memleketime ve vatandaşlarıma olan vefa borcumu ödemek için bu yarışta bende varım” dedi.

Genç yaşında memleketime ve ülkeme hizmet etmek istiyorum diyen Hasan ACU, “Bir atasözü vardır, “Nasibimizde varsa el, sel ve yel getirir, nasibimizde yoksa el, sel ve yel götürür”. Dolayısıyla biz bu yola çıkarken bu sözü kendimize şiar ediniyoruz. Hayırlısıyla Allah nasip ederse genç yaşımda memleketime ve ülkeme hizmet etmek isterim. Herkes bu yola hizmet etmek için çıkıyor. Benim veya bir arkadaşımın aday olması ya da milletvekili olması için değil, partimizin en yüksek oyu alarak iktidar olması için çalışacağız. Bu süreçte kişiler gelip geçicidir. Önemli olan memleketin kazanmasıdır. Bu nedenle Ak Parti iktidarında yeni Türkiye’nin Büyük Ordu’sunun inşasında katkı sahibi olma arzusundayım. Şimdiden seçimin milletimize, memleketimize ve Ordu’muza hayırlı olmasını dilerim” diyerek konuşmasını tamamladı.

Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Uçar, kürsüye çıkarak Acu’yu tebrik etti ve hakkında hayırlısını olmasını dilediğini söyledi.

 

Hamide AYDEMİR; “ Aslolan aday olanın da olmayanın da kol kola çalışmasıdır”

AK Parti Ordu Milletvekili aday adaylığını açıklayan Hamide Aydemir, ”Aslolan kimin aday olacağı değildir, aslolan aday olmayanla aday olanın kol kola çalışmasıdır” dedi.

2011 seçimlerinde de milletvekili aday adayı olan ve 4 yıldır İl Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Mali Müşavir Hamide Aydemir, parti binasında düzenlediği toplantıyla adaylığını açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ında katıldığı aday tanıtım toplantısında Aydemir şunları söyledi; “Bildiğimiz gibi ekonomik, siyasal, sosyal, kültürel, yani kısaca tüm insani değerler bakımından Türkiye’nin üzerinde dolaşan kara bulutlar 2001 yılında kurulan AK Parti ve bu kutlu davanın lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte dağılmaya başlamıştır.

Ak Parti iktidarlarından bu yana sadece ülkemiz değil, vicdanlarımız, umutlarımız ve gelecek hayallerimiz de aydınlığa kavuşmuş ve millet iradesi hak ettiği yere gelmiştir.

Bugün etrafımıza baktığımızda çocuklarımızın geleceğe daha umutla baktığını, gençlerimizin yaşadıkları ülkeyle gurur duyduğunu ve bir Dünya Lideri olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ve onun dava arkadaşlarının yanında yer aldıklarını görebiliyoruz. Çünkü artık bu millet gerçekleri biliyor. Bu millet kimin hizmet ettiğini, kimin millet iradesine sahip çıktığını iyi biliyor.

13 yıldır, AK Parti iktidarlarında eğitim, sağlık ve sosyal alanda ülkemize ve Ordu’muza yapılan yatırımları saymakla bitiremeyiz. Avrupa’nın ilk denize dolgu havaalanı ilimize yapılıyor. Bir tüneller şehri haline geldik. Ancak, bir hanım kardeşiniz olarak AK Parti davasında yol almaktan en fazla gurur duyduğum konu ise hanımlara verilen kıymet ve hanımlara neler yapabileceklerinin hatırlatılmasıdır.

Bir hanım kardeşiniz olarak en başta Ordu’muza ve Ordulu hemşerilerimize hizmet etmek, partimizin başarısına ve hükümetimizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine katkı sağlamak, Yeni Türkiye ve Yeni Anayasa için partimizin 400 milletvekiliyle yeniden iktidar olmasına vesile olmak adına Milletvekili aday adaylığımı açıklıyorum. Beni bu önemli günde yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Allah kardeşliğimizi, davamızı ve birliğimizi daim kılsın.

Son olarak belirtmek istiyorum ki, aslolan kimin aday olduğu değildir. Aslolan aday olanın da olmayanın da kol kola omuz omuza çalışarak partimizin rekor bir oyla Ordu’da 5’te 5 yapması için çalışmaktır. Aslolan Ordu’dur, Türkiye’dir.”

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde