23 Temmuz 2024

TÜRKİYE ANADOLU YILDIZLAR LİGİ TEAKVONDA MÜSABAKALARI FATSA’DA

  • PDF

Türkiye Anadolu Yıldızlar Ligi Teakvonda grup müsabakaları yarı final müsabakaları Ordu’nun Fatsa ilçesinde 75.yıl spor kapalı spor salonunda gerçekleşti.

Gerçekleşen müsabakaları 16 ilden 187 sporcu katılırken yarı final maçları açılış programına  Türkiye Teakvando Federasyonu Temsilcisi Mustafa Güvençtürk, Ordu Teakvonda İl Temsilcisi İbrahim Usta, Fatsa ilçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Fatsa Gençlik ve spor Müdürü Halil Bekyürek, Fatsa Geçlik Merkezi Müdürü Berat Şahin ve çok sayıda sporcu katıldı.

Açılış seremonisi sonrası Ordu Teakwondo İl Temsilcisi İbrahim Usta yaptığı açıklamada: ‘ Fatsa ilçemizde 16 tane ilimizi ağırlıyoruz. Fatsa 75. Yüzyıl Spor Salonunda Ana lig Yıldızlar yarı final müsabakasını yapıyoruz.  Spor Genel Müdürlüğümüzün yapmış olduğu bir projedir. Burada ilk üçe giren takımımız 13-14 Mart tarihlerinde  Sivas’da yapılacak olan finallere girecekler’ dedi.

Ordu Teakvonda İl Temsilcisi İbrahim Usta ise: ‘Mill Eğitim açısından da Türkiye Gençlik Fedarasyonu açısından da güzel bir turnuva. Teakwondo gençler ve çocuklarda gerçekten gelişen bir spor. En son müsabakalarda biri altın biri gümüş iki madalya aldık. Türkiye’ye bu yıl toplamda beş madalya geldi ve ikisi teakwondo dalındandı. Biz olimpiyatlara teakwondo adına üç kişi katıldık. Yani yüzde doksan başarı sağladık’ dedi.

Fatsa Gençlik ve spor Müdürü Halil Bekyürek ise: ‘ Fatsa bir ilki yaşadı. İlk defa Fatsa’da bir Türki’ye yarı finali yapıldı. Bu final Spor Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Anadolu Yıldızları Projesi kapsamında yapılan bir yarışmadır. Türkiye dört yerde olan bir yarışma. Burada İlk üçe giren yarışmacılar Türkiye finalinde yarışacaklar. Bura başarılı olan çocuklar Olimpiyat hazırlık merkezlerine kayıt olacaklar. Fatsa’da bundan sonra çok organizasyonlarımız olacaktır. 3 - 6 Mart tarihlerinde Hentbol kızlarda ve erkeklerde yine Türkiye yarı finalleri var. 10 – 16 Mart tarihlerinde voleybol alanında yıldız kızlar turnuvamız var. Bu turnuvaların Fatsa’da olması bizleri çok mutlu etti. Bu gün 350 – 400 civarında sporcumuz Fatsa’da ve otellerimizin çoğu dolu. Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen sporcularımız Fatsa’yı da gezerek öğreniyorlar.  İnşallah sporcularımız Pazar günü uğurluyacağız” dedi.

Türkiye Anadolu Yıldızlar Ligi Teakvonda grup müsabakaları Pazar günü son bulucak.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde