23 Temmuz 2024

Aday Aday’ı ÇELEBİ; “Halkımızın Ümitleri Bizimle Yeşerecek”

  • PDF

25.02.2015 Çarşamba günü Ordu İl Merkezinde bir araya gelen milletvekili aday adaylarından; Doğan Çelebi, Mehmet Yıldız, Zekai Sana ve Muharrem Karaduman İl Merkezinde toplanan CHP gönüllülerine hitaben konuşma yaptılar. Toplantıda Hazır bulunan diğer aday adaylarından, Osman Güngör, Seyit Torun, İsa Yazıcı ve Cemil Sezer daha önce aday adaylıklarını açıkladıkları halde arkadaşlarına güç vermek amacıyla orada hazır bulundular.

“ÖN SEÇİM DEMOKRATİK YAPININ OLMAZSA OLMAZIDIR”

İlk konuşma için söz alan CHP Ordu Milletvekili Aday Adayı Doğan Çelebi, aday adaylığımı açıklamak için düzenlenen bu toplantıya hoş geldiniz diyerek sözlerine şöyle devam etti; “Çok değerli çalışma arkadaşlarım ve örgütümüzün saygın temsilcileri, 7 Haziran Genel Seçimleri için aday belirleme yarışını ön seçimle taçlandıran Genel Merkezimize şükranlarımı sunarım. Bunun bütün partilere örnek olmasını dilerim. Ön seçim uygulaması parti içi demokrasinin olmazsa olmazıdır. Tabanımızın bu görevi başarıyla tamamlayacağına inancım tamdır. Yol arkadaşlarım, ülkemiz içinden çıkılmaz kaygılı bir dönem geçirmektedir. Cumhuriyet tarihimizde eşi görülmedik bir ayrışma ve kutuplaşma yaşanmaktadır. Bu aşılması güç koşullarda partimizden milletvekilliği aday adaylığımı buradan huzurlarınızda açıklıyorum.” dedi.

 “MİLİTAN GİBİ ÇALIŞTIM”

Yılardır örgüt içinde üye, yönetici ve demokrasinin devamı için parti militanı gibi çalıştığını vurgulayan Çelebi sözlerine şöyle sürdürdü; “ Ulu önder Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında çalışarak, zamanla edindiğim bilgi ve birikimlerimi, deneyimlerimi, enerjimi büyük bir amaç için kullanacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın. Üstümüze düşen bu tarihi görevde aklın, bilimin egemenliğiyle ülkemizi gelişmiş uygar ülkelerin seviyelerine çıkarabilmek için bana verilen her türlü görevi yerine getireceğime buradan sizlere söz veriyorum.”dedi.

 “POPÜLİST UYGULAMALAR ÇİFTÇİLERİMİZİ EZDİ”

Fatsa’nın ve bölgenin ekonomik sorunlarına da değinen Çelebi, fındık konusunda yaşanan sıkıntıların aşılabilir olduğu halde iktidarın popülist politikalar uygulayıp çiftçileri kandırdığını vurgulayarak şöyle devam etti “ yıllardır çiftçilerimizi yanıltıyorlar, fındığa bir türlü taban fiyatı vermeyerek tüccarın inisiyatifine terk ettiler. Dönüm parası, mazot parası diyerek aldattığı köylülerimiz son olarak yaşadığımız don olayında iyice yoksullaşmıştır. Buna rağmen iktidar yöremizi afet bölgesi ilan etmeyerek kambur üstüne kambur eklemiştir. Tüm bu olumsuzluklar Şehrimizden göçü başlatmıştır. İlimiz Karadeniz’de en fazla göç veren şehirdir. Son 12 yılın iktidarı bunu başarmıştır. Başarıları arasında bindirme nüfus artışlarıyla Büyükşehir yalanını gerçekleştirmiştir. Kime sorsak Büyükşehir olgusundan rahatsız. Halkımızın bu yalanın farkına varması güzel bir şey olsa da diğer yalanlarını da vurgulamamız gerektiği inancındayım. Öte yandan göç yüzünden tükenen bir hayvancılıkla karşı karşıyayız. İthal edilen süt ve ürünleriyle besicilik yapan çiftçilerimiz mağdur edilerek yoksullaştırılmıştır” dedi.

“SİYANÜR TEHDİDİ ALTINDAYIZ”

Çelebi, tüm ülkenin yakından takip ettiği Fatsa’nın Bahçelerköyü çevresindeki siyanürle altın arama faaliyetlerine de dikkat çekerek önemli bir konuya da parmak bastı.

Bakir alanların maden arama adına telef edildiğine işaret eden Çelebi; “Bölgemiz tehdit altındadır. Yapılan tüm demokratik eylemlere rağmen maden ocağı hızla devam etmektedir. İktidar tarafından küçük bir açıklama dahi gelmiyor. Tüm bu olumsuzlukları yok etmenin tek yolu şaibelerle iç içe olmuş AKP iktidarını sandığa gömmek olacaktır.

” HALKIMIZIN UMUTLARI BİZİMLE YEŞERECEK”

CHP aday adayı Doğan Çelebi konuşmasının sonuna geldiğini söyleyerek Atatürk’ün o dünyaca bilinen özdeyişini dile getirerek“dünyada barış, yurtta barış” diyerek sözlerini şöyle tamamladı; “Halkımızın umutları bizimle yeşerecek, birlikte barış türküleri söyleyeceğiz. Artık ülkemizde kadın cinayetleri, tacizler, tecavüzler olmayacak. Özgecanlar, Ali İsmailler, Berkinler katledilmeyecek. Kadınlarımızın ikinci sınıf yurttaş gibi görülmesini arzulamıyorsak CHP iktidarı için canla başla çalışmalıyız. Yukarıda belirtmeye çalıştığım özlemlerimle ve tüm umutlarımla bu yolda mücadele edeceğime söz veriyor, kendimi sizlere emanet ediyorum. Sözlerime son verirken hepinizi saygı ile selamlıyor bu yarışta birlikte çalışacağım tüm aday adaylarına başarılar diliyorum” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde