23 Temmuz 2024

“İstiklal Marşını Ezbere En Güzel Okuma” yarışmasının ilçe finali yapıldı

  • PDF

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinlikleri kapsamında İlkokul öğrencileri arasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği “İstiklal Marşını Ezbere En Güzel Okuma” yarışmasının Fatsa Finali 10 Şubat 2015 Salı günü tüm ilkokullarımızın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Fatsa Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ekrem CİNOĞLU, Şube Müdürümüz Vahit BÖLEK, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Yarışmanın jüri üyeliklerini ise Dolunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ali BEKTAŞ, Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Elif Banu GÜLTEGİN, Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Yadigar BAY, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Hayati TÜRKMEN ve Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ezel BAYIR yaptı.

 

Rehber öğretmenleri ile Fatsa Finaline katılan öğrencilerimiz büyük bir özgüvenle sahneye çıkarak hitabet hünerlerini sergilediler. Jüri üyelerinin; Şiiri Ezberden Doğru Okuma, Telaffuz, Şiirin Verdiği Duyguyu Yansıtma, Vurgu ve Tonlama, Jest ve Mimik, Sahne ve Mikrofon Kullanma, Görsellik ve Müzik (Slayt) kriterlerine göre yaptığı değerlendirme sonucunda Hatice Bahaettin Şener İlkokulu öğrencisi Berra GÜNGÖR 91,4 puanla birinci, Atatürk ilkokulu öğrencisi Beyza Nur GERİŞ 88,4 puanla ikinci, Toki İlkokulu öğrencisi Elif Ahsen ŞAHİN ise 88,8 puanla üçüncü oldu.

 

“İstiklal Marşını Ezbere En Güzel Okuma” yarışmasının ilçe birincisi Hatice Bahaettin Şener İlkokulu öğrencisi Berra GÜNGÖR, Ordu’da gerçekleştirilecek “İstiklal Marşını Ezbere En Güzel Okuma” yarışmasının İl Finali’nde ilçemizi temsil etmeye hak kazanmıştır.

 

“İstiklal Marşını Ezbere En Güzel Okuma” yarışmasında dereceye giren öğrencilerimizi tebrik eder, yarışmanın amacına ulaşmasında büyük katkıları olan jüri üyelerine,  büyük cesaret örneği göstererek yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize ve onlara rehberlik eden idareci ve öğretmenlerimize teşekkür eder,  “İstiklal Marşını Ezbere En Güzel Okuma” yarışmasının Fatsa birincisi Hatice Bahaettin Şener İlkokulu öğrencisi Berra GÜNGÖR’e Ordu Finali’nde başarılar dileriz. Haber: Tülay DEMİRBAŞ

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde