23 Temmuz 2024

Putin’in Danışman’ından Şener’e ziyaret

  • PDF

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dış politika danışmanı ve Rusya Siyasi Araştırmalar Enstitüsü Başkanı Sergey Markov, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanı Ordu Milletvekili İhsan Şener'i ziyaret etti.

TBMM'de makamında Şener'i ziyaret eden Markov, "Türk-Rus ilişkilerinin daha iyi seviyelere çıkması gerekmektedir. Bunun için çalışmalıyız." dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şener, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Sayın Putin arasındaki dostluk her alanda iki ülkenin ilişkilerine olumlu yansımaktadır. Türk-Rus ilişkilerini daha iyi düzeye çıkarabilecek kadar güçlü. Ticari ilişkilerimizi de güçlendirdikçe diğer alanlarda ilişkilerimiz güçlenecektir. Ticari ilişkilerimiz, siyasi ilişkilerimizi, kültürel ilişkilerimizi, turizm ilişkilerimizi güçlendirecektir. Bizim Rusya ilişkilerimiz son 10 yılda fark edilir bir düzeyde her alanda mesafe kaydetmiştir. Bu ilişkilerin daha da ileriye gideceğine inanıyorum. Önümüzdeki yıllarda hem ticari hem siyasi ilişkilerin daha güçlü olacağından eminiz." diye konuştu.

Ukrayna krizinin barışçıl çözüleceğine inanıyorum

Ukrayna krizinin ise barış içerisinde çözüleceğine inandığını ifade eden Şener, "Bu her iki ülkeye de imkan ve zaman kaybettirmektedir."

Türkiye ile ilişkileri geliştirmek istiyoruz

Markov, Türkiye ile Rusya'nın halk, ekonomi ve liderlik düzeyinde iyi ilişkiler içinde olduğunu siyasi elitler ve medya düzeyinde ise ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde