23 Temmuz 2024

GİRESUN‘UN HEDEFİ; ARAP TURİSTLER

  • PDF

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olma yolunda ilerleyen Giresun doğal güzellikleri ve sunduğu tarihi, kültürel ve alternatif turizm aktiviteleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor. 
Cidde’de yapılan tanıtımda Arap turistlerin en çok merak ettiği ve gitmek istedikleri iller olarak ön plana çıkan Giresun ile ilgili yeni tanıtım ve destinasyon çalışmaları başlatan DOKA, yurt dışından turistlerin bölgemize çekilmesi ve ekonomik bir değer oluşturulması noktasında ciddi çalışmalara start verdi.
Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon’un kalkınmasından sorumlu Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Başbakanlık Kalkınma Fonu destekli yapmış olduğu bir proje doğrultusunda Suudi Arabistan’ın Cidde Kentinde Turizm amaçlı bir Tanıtım Günleri gerçekleştirdi. Tanıtım Günleri’ne İl Özel İdaresi’ni temsilen İl Genel Meclisi Turizm Komisyonu Üyesi Çetin Çakıroğlu da katıldı.
İl Genel Meclisi Turizm Komisyonu Üyesi Çetin Çakıroğlu, Giresun’un Cidde’de Arap Dünyası’na tanıtıldığını ifade etti.
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Başbakanlık Tanıtma Fonu'ndan alınan kaynakla yapılan bir proje doğrultusunda Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde Doğu Karadeniz Tanıtım Günleri'nin gerçekleştirildiğini anımsatan Çakıroğlu, oldukça geçen fuarın 3 gün sürdüğünü kaydetti.
Açıldığı andan itibaren Araplar'ın büyük ilgisini gören fuarda en dikkat çeken illerden birinin Giresun olduğunu vurgulayan Çakıroğlu, “Standı ziyaret eden Araplara Giresun'un tarihi, turistik yöreleri, yaylaları ve kültür varlıkları ile ilgili geniş bilgiler verildi. Giresun'un tanıtımı ile ilgili broşürler, tanıtım kitapçıkları, cd'ler ve afişler dağıtılıp fındık ikram edildi. Turizm firmaları ve seyahat acenteleri bağlantılar kurup rezervasyonlar yaptı” dedi.
Giresun’un Arap dünyasında daha iyi tanıtılması ve bu illerde yeni turizm destinasyonların oluşturulması, markalaşma, işbirlikleri ve ağ oluşturma konusunda önemli çalışmaları hayata geçirmek için hızlı bir şekilde çalışmalara başladıklarını ifade eden Çakıroğlu, “Cidde’de yaptığımız son tanıtımda gördük ki, Arap turistler Giresun’u çok merak ediyor ve şehrimize gelip gezmek, görmek istiyor. Bizde yükselen bu ilgiyi değerlendirme ve oluşan talepleri karşılamak için Giresun ve Ordu ile ilgili yeni stratejileri geliştirmeyi planlıyoruz. Umuyorum ki yapacağımız bu çalışmalarla bölgemiz turizmi daha da iyi noktalara gelecektir” diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde