23 Temmuz 2024

600 YATAKLI HASTAHANİN TEMİNATI BİZİZ

  • PDF

Ak Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, katıldığı bir televizyon programında Ordu Üniversitesi 600 yataklı şehir hastanesinin yapımı ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

“Üniversitemiz, Belediyelerimiz Çözüm İçin Uğraşıyoruz”

AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, konuşmasında; “Üniversitemizle ilgili konu şu, 600 yataklı bir şehir hastanesi, bu tüm Türkiye genelinde uygulanan bir konudur. Bunun yapılması biz üniversiteyle ilişkilendirdik. Biz aynı anda hem üniversitemizin kalitesini artırmış olalım, hem de Ordu’muza bir şehir hastanesi katmış olalım dedik. Bu tabi Türkiye’de çok emsali olan bir şey değil. Biz farklı bir şey yapmak istiyoruz. Dolayısıyla orada bir zorlanmamız var. Tabi ki yerel yönetimlerimizin de gayrimenkul işin içerisine girince, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe Belediye başkanlarımızın da bu işi bir tarafından tutmaları gerekiyor. Tutuyorlar da ama konu şu, Ordu’da maalesef yer çok kıymetli. Nereye yaklaşsanız 50 liraysa 100 lira oluyor, az daha yaklaşsanız 150 lira oluyor. Ben buradan bir kez daha söylüyorum. Lütfen Ordu’lu vatandaşlarımız üniversiteye böyle muamele yapmasınlar. Yani biz istiyoruz ki üniversiteye biraz yardımcı olsunlar. Buraya üniversite geldiğinde herkesin malı değerlenecek. Sadece bir arsadan çok para koparma peşine düşmesinler. Ordu’nun kıymetinin artacağını, kendi çocuklarının yaşayacağı ilin değerinin artacağını düşünsünler. Konunun bu kadar uzamasının sebebi yer meselesinde karşılaştığımız zorluklardır. Toplumun diline yok 50 dönüm yok 150 diye rakamları dökersek, olay farklı boyuta gelebilir. Hastanemizden çok bu olay konuşulur, diye üniversitemiz böyle bir açıklama yapmamış olabilir. Bunu hoş karşılayalım, toplumumuzda hoş karşılasın. Açıklama serisi başlayıp işin unutulması, bu işten vaz geçmiş anlamına gelmez bu işten kesinlikle vaz geçmiş değiliz.” diye belirtti.

“En Kısa Zamanda Hastane İnşaatımız Başlayacaktır”

Milletvekili Hamarat; “Biz Ordu’ya 600 yataklı şehir hastanesi kazandıracağız, bunun için gayret ediyoruz. Rektörümüz ve sağlık bakanlığımızla sürekli irtibat halindeyiz. Milletvekilleri olarak defalarca kalkınma bakanımızın yanına gittik ve oradaki rakamları artırmaya çalıştık. Yer meselesini hallettikten sonra inşallah 600 yataklı üniversitemizle ilişkili olarak araştırma hastanesi olarak şehrimize kazandıracağız. Bu konuda herkes rahat olsun bu seçim yatırımı falan değil. Ak Parti döneminde bizim sözümüzün hiç biri seçim yatırımı değildir. Bugün Ordu’da afişe edilen kampanyalar yapılan konular vardı. Bunların hepsi çözüldü ve vatandaşımızın önüne sunuldu. Ak Parti yapmayacağı bir şeyi söylemez. Eğer yapılacak olan şeyi değiştirerek yapıyorsak, o Ordu’nun menfaatine yapılan şeydir.”diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde