23 Temmuz 2024

ŞENAL SARIHAN'IN FATSA İLE İLGİSİ

  • PDF

Haber: Yücel YÜKSEL

7 Haziran seçimlerinde CHP Ankara 2. bölge 1. sıradan kontenjan adayı olarak gösterilen Şenal Sarıhan, bu dönemde Meclis'i girecek tek Fatsalı. 

 

Şenal Sarıhan'ın Fatsalılığı yalnız gazetemiz yazarlarından Zeki Sarıhan'ın eşi olmasından ve nüfusunun Beyceli köyü kütüğüne kayıtlı olmasından kaynaklanmıyor. O, Fatsa'da çalışmış bir öğretmendir. 

 

Aslen Eskişehir Sivrihisar nüfusuna kayıtlı emekli öğretmen Hüzamettin'in Sölpüker'in kızı olan Şenal Sarıhan, 1974'te Sağmalcılar Lisesi Edebiyat öğretmeni iken Zeki Sarıhan'la evlenmiş ve aynı yılın sonunda eş durumundan Fatsa Ortaokulu'na atanmıştır. Aynı zamanda TÖB-DER Fatsa şubesi yönetim kurulunda görev almıştır. 1975 yılı yazında Zeki Sarıhan'ın Yozgat'a sürülmesi üzerine 1976 Mayısında ailenin parçalanmasını telafi etmek amacıyla her ikisi İnebolu Ortaokulu'na nakledilmişlerdir.

 

Sarıhanlar 1977'de Ankara'ya atanmışlar, Şenal Sarıhan bu arada İstanbul Hukuk Fakültesini dışarıdan bitirerek avukat olmuştur. Sarıhanlar, Fatsa'da öğretmenlik yaptığı yıllardan ötürü 1986'da gözaltına alınarak Efirli Cezaevi'ne getirilmişler ve burada bir ay kadar tutuklu kalmışlardır.

 

Fotoğraflar, Nisan 1975'te Sarıhanların Fatsa Ortaokulu öğretmeni iken öğrencileriyle çekilmiştir.    

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde