23 Temmuz 2024

ESNAF ATATÜRK PARKI'NDA SERGİ AÇACAK

  • PDF

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu, bu yıl kutlanacak olan Mayıs 7'si Şenlikleri'nde esnafın Atatürk Parkı'nda pazar kuracağını belirterek, "Bu yılki 'Mayıs 7'si kutlamaları önceki yıllara oranla daha tertipli ve düzenli olacak" dedi. 
Ordu'da her yıl 20 Mayıs'ta kutlanan ve Mayıs 7'si olarak adlandırılan etkinlik için hazırlıklar başladı. 20 Mayıs tarihinin Rumi takvime göre 7 Mayıs'a denk gelmesi sebebiyle eskilerin 'Mayıs 7'si' olarak adlandırdığı ve baharın geldiğinin müjdelendiği kutlamalar kapsamında Ordu'da esnaf için kurulacak pazar yerleri belirlendi. Ordu Esnaf Sanatkarlar Odası ve Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıtası tarafından yapılan toplantıda esnafın Atatürk Parkın'da pazar kurması kararlaştırıldı. Önceki yıllara göre etkinliklerin bu yıl daha tertipli ve düzenli yapılacağını ifade eden Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu, Ordu Büyükşehir zabıtası ile yaptıkları toplantıda esnafın pazar kurması konusunda önemli kararlar aldıklarını belirtti.
Mayıs 7'si etkinliklerinin Karadeniz'in birçok ilinde kutlandığını belirten Bostancıoğlu, Ordu'da yapılacak olan etkinliklerin daha düzenli olması için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı. Zabıta ile yaptıkları toplantının ayrıntılarını aktaran Bostancıoğlu, "Mayıs ayı içeresinde kutlayacağımız 'Mayıs 7'si etkinlikleri için çalışma başlattık. Bunun için Ordu Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ile toplantı düzenledik. Etkinlikler kapsamında esnafımızın nerede pazar açacağı ve hangi şartlarda satış yapacağı konularında mutabakata vardık. Toplantıda aldığımız kararlar doğrultusunda 'Mayıs 7'si günü Atatürk Parkı önünde, sahil kesimi bölümünde, tuhafiyeci, ayakkabıcı, seyyar satıcısı, köftecisi gibi esnafın orada pazar kurması yönünde karar aldık. Pazarın sadece 20 Mayıs'ta kurulmasını kararlaştırdık. Bu çalışmalarla o gün esnaf olarak orada vatandaşlarımızla buluşacağız" diye konuştu.
Bu yılki etkinliklerin sağlıklı ve düzenli geçmesi için çalışmalar yaptıklarını belirten Bostancıoğlu, Ordu'da yapılacak kutlamaların ise bölgeye örnek olacağını söyledi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde