23 Temmuz 2024

FATSA SİNOP’TAN ŞEN DÖNDÜ 3-5

  • PDF

Bölgesel Amatör Ligi son haftasında temsilcimiz Fatsa Belediyespor Sinop deplasmanından 3 puanla döndü. Fatsa Belediyespor’un rakibi Ünyespor' da kendi sahasında galip ancak Ulukavakspor’unda mağlup olmasıyla ilginç bir durum yaşandı. 3 tane takımın puanlarının eşit olması nedeniyle statü gereği üçlü averaj baz alındı ve puan sıralamasında Fatsa Belediyespor'un altında kalan Ünyespor Ordu birinci amatör kümeye düştü. Fatsa Belediyespor’u Sinop deplasmanında yaklaşık 250 taraftar yalnız bırakmadı. Belediye Başkan Yardımcıları Fatih Erişmiş, İbrahim Eroğlu ve Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş maçı izleyenler arasında yer aldılar. Fatsa Belediyespor Kayyum Başkanı Halil İbrahim Bekyürek oğlunun ameliyat olması nedeniyle Sinop deplasmanına gidemedi. Fatsa Belediyespor Sinop deplasmanında golü erken buldu. 9. dakikada gelişen Fatsa Belediyespor atağında Rıfat’ın sağdan ortasında Sinoplu 2 numaralı defans oyuncusunun ayağına çarptı ve top filelere gitti. 0-1 hemen bir dakika sonra gelişen Sinopspor atağında 7 numaralı oyuncunun sağdan yerden ortaladığı topu Fatsa Belediyespor kalecisi Doğan ve defans oyuncuları adeta seyredince 11 numaralı oyuncu bomboş kaleye topu göndermek zor olmadı ve durum 1-1 oldu

21 inci dakikada sağ taraftan 7 numaralı oyuncunun ortasında Fatsa Belediyespor defansı yine durakladı ve bu sefer 9 numaralı oyuncu topu filelere göndererek takımını 2-1 öne geçirdi.
 28 inci dakikada Fatsa Belediyespor atağında Rıfat’ın sağdan ortasında kaptan Burak Coşkun ceza sahasında düzgün bir vuruşla takımına beraberlik golünü kaydetti.
 38. dakikada gelişen Sinop atağında ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan 3 numaralı oyuncu sert ve düzgün vuruşla topu Doğa’nın müdahalesine rağmen fileler göndererek Sinopspor’u 3-2 öne geçirdi.
Karşılaşma ilk yarısı 3-2 Sinopspor’un üstünlüğü ile sona erdi maçın ikinci yarısına şiddetle galibiyete ihtiyacı olan Fatsa Belediyespor hızlı başladı ve 48 inci dakikada Murat ile durumu 3-3 yaptı.
 65.dakikada Fatsa Belediyespor kontratağında kaleci ile karşı karşıya kalan Polat topu filelere göndererek Fatsa Belediyespor 4-3 öne geçirdi.
 78. dakikada Fatsa Belediyespor atağında oyuna ikinci yarı giren Mustafa Sallanbaş sol taraftan ceza sahasına girdi çaprazdan sert bir vuruşla takımının 5.golünü kaydetti.
 Karşılaşma 5-3 konuk takım Fatsa Belediyespor galibiyeti ile sona erdi.
 Bu sonuçlara göre herkesin hafta içinde Fatsa Belediyespor ile Ünyespor'un tek maç usulü bir maç daha oynamasını beklerken ilginç bir haber geldi.
 Çarşambasporun Ulukavakspor’u mağlup etmesiyle 3 takımın puanları eşit oldu.
Bölgesel amatör ligi statüsüne gör e 25’er puanlı 3 takımdan sıralamaya göre Fatsa Belediyespor'un bir altında kalan Ünyespor direk Ordu Birinci Amatör Kümeye düştü.
 Fatsa Belediyespor önümüzdeki günlerde Ordu Birinci Amatör Küme şampiyonu Ulubey Belediye spor ile play out maçı oynayacak ve bu maçı kazanan BAL ligine devam edecek.
 Fatsa Belediyespor camiası alınan bu haberle Sinop dönüşü büyük sevinç yaşadı. Fatsa Belediyespor’un bu zor sezonunda hep yanında olan Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş büyük bir zoru gerçekleştirdiklerini inşallah Ulubey engelini açtıktan sonra BAL devam edeceklerini söyleyerek futbolcuları tebrik etti. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde