23 Temmuz 2024

SEBZE VE MEYVELER CEP YAKIYOR

  • PDF

Mevsim normallerinde seyreden soğuk hava sebze fiyatlarını da olumsuz etkilemeye devam ediyor. Sebze ve meyve fiyatlarının yüksek olmasından dert yanan vatandaşlar, fiyatlar düşmedikçe pazardan elleri boş dönmeye devam edeceklerini belirtiyor.

Pazar yerinin kalabalık olmasına rağmen satışların az olduğunu belirten pazarcı esnafı Kadir Karabayır, yüksek fiyatlar ne biz satıcıları ne de alıcıları güldürmüyor dedi. Son yıllara bakacak olursak bu yıl sebze fiyatlarında büyük bir artış var diyen pazarcı esnafı Kadir Karabayır; “ Fiyatlar oldukça yüksek. Bu artışın sebebi ise Antalya taraflarına olan seldir. Bu selden dolayı sebzeler zarar gördü. Bu yıl havalar mevsim normallerinin de üstünde seyrettiği için sebze ve meyvelerden yeterli verim alınamadı. Fiyatların yüksek olmasının bir başka nedeni ise malların doğrudan tüketiciye ulaşmaması ile ilgilidir. Bir ürün tüketicinin mutfağına girmeden önce yaklaşık altı elden geçiyor.

Örneğin benim tezgahımdaki mallar Antalya’dan geliyor. Antalya’dan depolara gidiyor. Oradan Ünye’deki halciler satın alıyor. Halcilerden biz satın alıyoruz ve bizden de tüketiciler. Bu döngüden geçen herkes fiyatlara 50’şer kuruş zam yapsa, bedava dahi alsa en az 3 liraya satması gerekiyor” dedi. “Vatandaşlar Pazardan Elleri Boş Dönüyor” İnsanlar artık pazaryerine alışverişe değil dolaşmaya, bakınmaya geliyor diyen Karabayır, “insanlar akşam saatlerine kadar Pazar yerinde geziyor ve saat üç ten sonra satışlar başlıyor. Akşam saatinde ürünler ucuzlayacak ümidiyle bekliyorlar. Birçok vatandaşımız ise fiyatları pahalı bulduğu için ya az miktarda alışveriş yapıyor ya da elleri boş dönüyorlar. Biz isteriz ki daha uygun verebilelim ama alışlarımız pahalı. Fiyatların ilerleyen günlerde hem biz alıcıları hem de satıcıları memnun etmesi temennisindeyiz. Alış veriş olmazsa burada beklememizin de bir anlamı kalmıyor” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde