23 Temmuz 2024

GÜLSEN SAĞLAM’IN RESİM SERGİSİ BEĞENİ TOPLADI

  • PDF

Fatsa Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Ali SAĞLAM’ın eşi Resim Öğretmeni Gülsen SAĞLAM, Soyut Expresyonist-Non Figüratif Resim Sergisinin açılışını Ankara’da gerçekleştirdi.

10 Nisan Cuma günü Ankara Vakıf Eserleri Müzesinde yapılan açılışa çok sayıda davetli katıldı.

Serginin açılışını AK Parti Ordu Milletvekili İhsan ŞENER ile Eski Tarım Bakanı ve AK Parti Danışmanı Musa DEMİRCİ gerçekleştirdi.

Duygularımı soyut ifadelerle anlattığım resimsel savaşımın heyecan verici sonuç ürünlerini izleyicilerle paylaşmak bana ayrı bir haz ve mutluluk vermektedir diyerek sözlerine başlayan Gülsen Sağlam; “Sanata İlişkin öğrenimim, sanatsal doğrular hakkında kararlı olabilmemi sağlayacak bir resim anlayışını ortaya koymaktadır. Bir çeşit aranma, tanıma, bakınma, nesnel gerçekliklerle tinsel duygular içerisinde aydınlanmak için çırpınma gibi uzun sayılabilecek bir resim anlayışımı oluşturma bilinci ile eserlerimi oluşturma çabasındayım. Düşünsel ve deneysel bilgi sanatını eylem içinde biçimlendirerek sürekli üretme ve geliştirme isteği ile çalışırım. Benim resme dayanan çabam her seferinde ayrı bir olağanüstülükten kaynaklanan şaşırtıcı deneyimlemeye atılarak olumlu sonuç alma niyetine dayanmaktadır. Tarzımla ilgili biçimlendirmeleri soyut anlamda konu edinerek yansıtmaya çalışıyorum” diye konuştu.

Nesneleri gerçek görünümüyle betimlemek yerine biçim ve renk uygulamalarıyla ifade etmek istediğini belirten Gülsen Sağlam; “ Bu özel günümde yanımda olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Eşine sergi boyunca eşlik eden Dr. Mehmet Ali Sağlam; “ Gülsen hanım için özel olan bugün de onun yanında bulundum.  Resim çalışmaları ziyaretçilerden büyük beğeni topladı. Sergimize katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum ve eşime başarılarının devamını diliyorum” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde