23 Temmuz 2024

Vali Balkanlıoğlu; ”Çok Kitap Okursanız, Hayatta Başarılı Olursunuz”

  • PDF

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Ben de Başarabilirim Projesi" kapsamında hazırlanan "Bir Kitap da Sen Anlat" etkinliğine katıldı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde, ortaokullar kategorisinde düzenlenen “Bir Kitap ta Sen Anlat” etkinliğine,  Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, İl Emniyet  Müdürü Caner Tayfur, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Vali  İrfan Balkanlıoğlu, ”Çocuklarımız sürekli  sosyal medyada dolaşıyor. Sosyalleşmekten, paylaşmaktan  iyice uzaklaştı çocuklarımız. Kalabalık içerisinde gittikçe yalnızlaşıyorlar, odalarından çıkaramıyoruz ve kitap okumayı sadece ders olarak algılıyorlar” dedi.

“Yazılmış çok sayıda eser var. Bunlardan bazılarını alıp, yaşayarak, özümseyerek, o kahramanlardan birinin yerine kendini koyarak, okumak son derece önemli” diyen Vali Balkanlıoğlu, “Çok kitap okursanız, hayatta başarılı olursunuz.  Diğer derslerde de başarınız artar” dedi ve kendisinin de çok kitap okuduğunu belirterek, kitap okumanın faydalarını anlattı.

Vali Balkanlıoğlu, ”Çok kitap okuyan kişi kendini çok rahat  ifade eder. Beyin kapasitesi genişler, hızlı anlama yeteneğine kavuşur” diyerek, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Türk Milli Eğitimi´nin genel amaçları doğrultusunda; “Ordu Okuyor Kampanyası” ve "Ben de Başarabilirim Projesi" kapsamında okullarında kitap okumaya olan ilgiyi artırmak, öğrencilerin Türkçe dil seviyesini görmesini sağlamak, kendine güven duygusunu geliştirmek, ana dili doğru kullanma şuurunu kazandırmak, hitabet gücünü ve okulunu temsil etme sorumluluğunu geliştirmek amacıyla Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Bir Kitap da Sen Anlat" etkinliğinin ilkokullar kategorisi  il yarışması ise, ilçe birincilerinin katılımıyla 14 Nisan 2015 tarihinde yapıldı.

            Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmada,  toplam 11.298 kitap okunması sağlandı. Haber merkezi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde