23 Temmuz 2024

Fatsalı İzciler Çanakkale’ye uğurlandı

  • PDF

İlçemizde 40 izci Çanakkale’ye uğurlandı. 
Fatsa Çevre Eğitim Kültür Spor ve İzcilik Kulübü Derneği’nden (ÇEVİKDER) 40 izci ve 5 lider "Dedeciğim ben geldim" sloganıyla Fatsa Belediyesi Terminali’nden yola çıktı. İzcileri Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu ve aileleri yolcu ettiler. Fatsa ÇEVİKDER Başkanı Mahmut Bölükbaş gezi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Milli bilinç kampına katılmak için Fatsa ilçemizden hareket ediyoruz. Amacımız Çanakkale ruhunu gençlere yerinde yaşatmak ve manevi duygularını artırmaktır. Bu amaçla oraya giderek manevi duygularımızı yaşatmak ve izcilerimizle birlikte öğrenmek istiyoruz” dedi.
Fatsa Çevre Eğitim Kültür Spor ve İzcilik Kulübü Derneği Lideri Sezai Batı, “Gençlerimizle birlikte Çanakkale kampına kalacağız. İzcilerin temel bir prensibi vardır. İzci önce Allah'a, sonra vatana karşı sorumluluklarını yerine getirmek zorundadır. Vatana karşı görevlerinden birisi olan destan yazmış olduğumuz Çanakkale gezdirmek. Göstermek ve orada yaşananları bizzat yaşayarak onlara kavratmaktır” diye konuştu. 
Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu ise, “Fatsa Çevre Eğitim Kültür Spor ve İzcilik Kulübü Derneği Çanakkale iline çok anlamlı bir geziye gidiyorlar” ifadesini kullandı. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde