23 Temmuz 2024

“BELEDİYE ARTIK AYAKTA DURMAKTAN YORULDU, BİR ZAHMET OTURSUN!”

  • PDF

Fatsa Belediyesi Meclis Üyesi Erol YERABASMAZ parti binasında gerçekleştirilen basın toplantısında Büyükşehir ve Fatsa Belediyesi’nin son 1 yılını değerlendirdi.

1 yıl geçmesine rağmen Büyükşehir Belediyesi’nin oturmadığını söyleyenlere, “Belediye artık ayakta durmaktan yoruldu bir zahmet otursun” diyerek tepki gösteren Yerebasmaz; “ 1 yıl içerisinde yapılanları ve yapılmayanları kamuoyunun bilgisine sunmak istiyorum” diyerek açıklamalara devam etti.

“Hiçbir yatırım ve proje bazlı hizmet alamamıştır”

Geçen bir yıllık süreçte Fatsa, Büyükşehir belediyesinden hiçbir yatırım ve proje bazlı hizmet alamamıştır diyen Yerebasmaz; “Seçim vaadi olarak verilen meydan, harikalar diyarı ve Çerkezler tepesi mesire yeri sadece konuşulmaktan öteye gidememiştir. Ayrıca önceki dönemlerde yaptıkları aşırı borcun çevrilmeye çalışılması dışında Fatsa Belediyesi bir yıldan beri hiçbir yatırım yapamamıştır. Büyükşehir olmak

 

 

için can atanlar bile bu sürdürülemez durumdan memnun değildirler. Fatsa Belediyesi olarak bir yılda yapılan çalışmaları ve açıklamaya söz verdikleri borçları kamuoyu bilgisine sunsunlar, Fatsa halkı da bilgilensin” dedi.

“Kangren haline dönüşmüştür”

Otopark sorunu kangren haline dönüşmüştür diyen Erol Yerebasmaz; “Bu sorun araç sahiplerinden daha ziyade insanları rahatsız etmeye başlamış, ara sokaklar da bile yürüyecek yol bulamaz hale gelmişlerdir. Büyük şehir belediyesi tarafından Sakarya İlkokulunun arkasına katlı otopark yapılacakmış, o otopark yapılana kadar iddia ediyorum Fatsa’nın araç sayısı yapılacak otoparkın kapasitesinin üzerinde bir artış gösterecektir. Bu sadece otopark ile çözülecek bir sorun olmaktan da çıkmıştır. Fatsa gibi belediyeler artık toplu taşıma projelerine yönelmelidir, bu hem ulaşımı rahatlatır hem de oto park sorununa bir nebze çözüm olur”  diye konuştu.

“Guinness rekorlar” kitabına girebilirler!”

Geçen bir yılda Fatsa Belediyesi 6,5 trilyonluk gayrı menkul satışı gerçekleştirmiştir şeklinde açıklamada bulunan Yerebasmaz; “Yani Fatsa halkının bu miktardaki mal varlığı yok edilmiştir. Açıklamaktan bile çekindikleri bunca borca rağmen beş belediye başkanı yardımcısı kadrosu ile herhalde “Guinness rekorlar” kitabına girebilirler! Beş belediye başkan yardımcısı çalıştıracak kadar hizmet ve yatırımımız varda Fatsa mı bilmiyor? Halktan değişik isimler adı altında gelir toplarken kendilerinin tasarruf ilkelerine uymaması kadar garip ve vahim bir durum olamaz. Belediye Başkanımız borçları yılbaşından sonra açıklayacağını 2014 yılının son basın toplantısında söylemişti yılın bir çeyreği gitti açıklama yapılmadı. Yoksa kamuoyunda konuşulanların üzerinde bir borç stoku mu mevcuttur?”  dedi.

“Hizmetler aşırı pahalandı”

Son 1 yıl içerisinde Büyükşehir Belediyesinin neler getirdiğine değinen Yerebasmaz; “Hizmetler aşırı pahalandı; Su kullanım ile abone fiyatları arttı, tabela-ilan ve reklam vergileri uygulamaya konuldu, esnaflardan işgaliye ücretleri alınmaya başlandı, bozuk asfaltlardan yol katılım payları alınmaya başlandı, belediyelerden alınması gerekli evraklardan ücret alınmaya başlandı, şehir merkezindeki iskan ruhsatı olmayan devasa konutlarda su aboneliği 990.30 TL gibi yüksek bir tarifeden yapılmaya başlandı” şeklinde ifadelerde bulundu.

“Bir ay içinde yapılabilecek bir iş

Fatsa’ya Kent Konseyi’nin bile kurulamadığını vurgulayan Yerebasmaz; “Bunca zamandır yönetimi şeffaflaştıracak bir “Kent Konseyi” bile kurulmamıştır. Kuruyoruz, kuracağız söylemleri aylardır konuşuluyor. Bunun için kanun çıkarmak gerekmiyor, bir sekreteryanın görevlendirilmesiyle bir ay içinde yapılabilinecek bir iştir” dedi.

“CHP olarak 1 yılda ne yaptık”

Bir yılda CHP’nin belediye meclis üyeleri olarak ne yaptıklarını da açıklayan Yerebasmaz; “Göreve başladığımız günden beri mahalle gezilerimizde ve değişik zamanlarda yaptığımız basın toplantılarında yerel yönetimle ilgili gördüğümüz eksiklikleri ve çalışmalarımızı Fatsa kamuoyu ile paylaşmaya çalıştık. Biz “Cem evlerinin ibadethane sayılması” ve “Yol katılım paylarının toplam tahakkuk ettirilen miktarı” konusunda iki ayrı önerge verdik. Bunların cevabını da alınca sizlerle ve Fatsa kamuoyu ile paylaşacağız. Belediyenin tasarruf etmesi gerektiğini, kamu kaynaklarını kendi paralarından daha dikkatli kullanmaları gerektiğini, Fatsa’yı çıraklık ve kalfalık döneminde iyi yönetemediklerinden ustalık döneminde iflas ettiklerini, Sosyal ve kültürel projeleriyle daha çağdaş yaşanılabilir kentler yaratmak belediyelerin asli görevi, bunu istemenin de kentte yaşayan her bireyin hakkı olduğunu, Fatsa belediyesini şeffaflığa açacak, beyin fırtınası yaratacak yeni projelerin üretilmesine olanak tanıyacak ve katılımcı yönetimi hayata geçirecek bir kent konseyi mutlaka kurulması gerektiğini, Büyükşehir Belediyesi Kanununun (5216 Sayılı Kanunun 27. Maddesinde yer alan) “Büyükşehir belediyesi kesinleşmiş en son bütçe gelirinin %10 ‘nu aşmamak ve bütçede ödeneği ayrılmış olmak şartıyla”, Fatsa belediyesine kaynak ayrılması gerektiğini, Fatsa’nın yerel yönetimden kaynaklanan ve gittikçe ağırlaşan kentsel ve sosyal-kültürel sorunları olduğunu, bu sorunların ağırlaştığını ve süreç yanlış yönetildikçe de çözümsüzlüğe doğru gittiğini, Kış mevsiminden kaynaklanan ve özellikle şehrin merkezinde kendini aşırı oranda hissettiren hava kirliliğini, doğal gaz çalışmalarının hızlandırılmasının kirliliği azaltacağını, Sıfırlanmış olan sosyal ve kültürel etkinliklerin şehre gittikçe yabancılaşma ve yalnızlaşma şeklinde olumsuzluk katmakta olduğunu, temel ihtiyaçların giderilemediği bir belediye yönetiminden modern bir kent yaratmasını, insan onuruna olan hizmet saygısını, eşitliği ve şeffaflığı da beklemenin zaten hayal olacağını, Genişleyen belediye sınırları içinde arsa üretilmesi ve bu arsalardan gelir temin edilmesinin belediyeye katkı sağlayacağı,                                                              Konularındaki görüş ve düşüncelerimizi ortaya koyduk” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yerebasmaz;” Fatsa kamuoyunun da konuları yakından izleyerek yaşadığı kente sorunlar daha da ağırlaşmadan sahip çıkacağı inancımı da sizlerle paylaşırken, katılımınızdan dolayı partim ve şahsım adına teşekkür ediyorum” diyerek açıklamalarına son verdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde