23 Temmuz 2024

“EKRANLARIN FİŞİNİ ÇEKİN, KALBİNİZİN SESİNİ DİNLEYİN”MUAMMER BİLGİÇ; “İktidarın uyguladığı kalkınma tipi sömürgedir”

  • PDF

 

Saadet Partisi Ordu Milletvekili adayları Muammer BİLGİÇ, Abdullah İSTİKBAL ile Saadet Partisi Fatsa İlçe Başkanı İsmail KOÇAN gazetemizi ziyaret etti.

Saadet Partisi Ordu Milletvekili Adayı Muammer Bilgiç gazetemize yaptığı açıklamada; “ İktidar yol yapıyor, tünel yapıyor, Marmaray yapıyor, havaalanı yapıyor bunları inkar etmiyoruz ancak üretime, hayvancılığa ve tarıma destek sağlamıyor. Bunun adı rant ekonomisidir, sömürge tipi kalkınmadır. Bu ülkede kazanan bankalardır, küresel sermayedir” dedi.

7 Haziran seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Ordu Milletvekili adayı Muammer Bilgiç seçmenlere ekranların fişini çekin, kalbinizin sesini dinleyin çağrısında bulundu.

“Göç devam ediyor. Tarım bitme noktasına gelmiş”

Ülkemizde ekonomik olarak büyük sorunlar olduğuna vurgu yapan Muammer Bilgiç; “Birçok ilçemizi gezdik. Gördüğümüz tabloda çevre ilçelerimiz haritadan silinmek üzere olduğunu gördük. Göç hızla devam ediyor, hayvancılık ve tarım ise bitme noktasına gelmiştir. Aybastı gezimiz sırasında Aybastı’da hayvancılıkla uğraşan bir abimiz, burada kurban bayramı öncesinde 300 kamyon yükleniyordu şimdi 30 kamyonu ancak yükleyebiliyoruz” dedi.

“Biz gerçeği inkar etmiyoruz ancak...”

Bu ülkede biz otoyolların yapıldığını, tünellerin açıldığını havalimanlarının yapıldığı gerçeğini inkar etmiyoruz. Ancak bunun adı sömürge tipi kalkınmadır diyerek açıklamalarına devem eden Bilgiç; “ Nedir bu sömürge tipi kalkınma? Siz betonlaşma yaparsınız, tarıma, hayvancılığa ve üretime destek sağlamazsınız. Bu ülkenin ihraç malları dahil küresel sermayenin ucuz iş gücünden istifade ederek ürettiği malların ihracatıdır. Milletin cebine dönüşü yoktur. Kazanan küresel sermayedir, kazanan bankalardır. Bu ülkede son 10 yılda en çok atanan ilahiyatçılar ve İmamhatiplilerdir. En çok kazananlar ise bankalardır. Bunun adı rant ekonomisidir. Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın dört partisinin kapatılmasının sebebi bu ülkeyi rant ekonomisinden üretim ekonomisine geçirme çabasıdır. AK Partiye 13 yıldır küresel sistem tarafından izin verilmesinin sebebi ise AK Partinin küresel sisteme çalışmasıdır. Meclisteki dört partinin de ABD ile İsrail ile küresel ekonomik sistem ile bir sıkıntısının olmadığını düşünüyoruz. Milletimiz şapkasını eline alarak, ellerini iki kafasına koyup düşünmesi gereken mesele şudur; biz bu bankaların cebimizi boşaltmasından, büyük alışveriş merkezlerinin küçük esnafı bitirmesindennasıl kurtulacağız. Bundan kurtulmanın yolu 7 Haziran seçimlerini bağımsızlık seçimleri olarak görmektir. İnsanlarımıza diyoruz ki ekranların fişini çekin, kalbinizin sesini dinleyin” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde