23 Temmuz 2024

İSTİHDAMA YÖNELİK ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

  • PDF

AK Parti Ordu Milletvekili ve Milletvekili Adayı İhsan Şener, Fatsa Büyük Sanayi Sitesinde esnafı ziyaret etti.

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Uçar ve partililerin eşlik ettiği Şener'e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Esnaflarla teker teker tokalaşan Şener, Hedeflerinin 5'te 5 olduğunu söyleyerek destek istedi.

Şener ziyaretin ardından Korgan'da muhtarlarla gerçekleşen toplantı'ya katıldı.

Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, AK Parti İlçe Başkanı Eyüp Karabayrak ve mahalle muhtarları ile toplantı yapan Şener,  yeni dönemde istihdam ağırlıklı yatırımlar yapılacağını söyledi.

Şener, hükümetimiz Ordu'yu seçim öncesinde ödüllendirdi diyerek, "Belediye Başkanlığı seçiminde 20'de 20 sonuç alarak başarı göstermiş olan Ordu'ya Partimiz, hükümetimiz, Başbakanımız taltif ederek peşin bir ödemede bulundu. 'Ey Ordu' dedi. Siz bu partiye güçlü destek veriyorsunuz, Size ben peşin olarak Başbakan Yardımcılığı veriyorum. Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş Ordu'da çözülemeyen sorunları çözecektir. Başbakanlıkta yıllarca görev yapan birisi olarak bunun ne demek olduğunu biliyorum. Bu büyük bir avantajdır. Hükümette bir üyesi bulunmak bir il için çok büyük bir avantajdır. Çözülemeyen sorunları Bakanlar kuruluna taşır çözüm üretir."

 

HİZMET SEKTÖRÜNDE ORDU'NUN GELECEĞİ PARLAK

Yeni dönemde istihdama yönelik çalışmalar yapılacağını ifade eden Şener, "Havaalanımız açılıyor. Yeşil yol projesi çalışmaları sürüyor.  Yaylalarımız gerçekten cennet gibi. Bu yaylalarımızda Yeşil yol ile birlikte Samsun Salıpazarı'ndan başlayarak Sarpa kadar birbirine bağlanıyor. Özellikle Arap aleminden büyük turist grupları gelecek ve biz hizmet sektöründe büyük imkanlar sağlayacağız. Bu çalışmaları yapıyoruz."dedi.

 

NİKSAR YOLU YAPILIYOR

Fatsa-Korgan-Kumru-Niksar yolunda sorunlar yaşandı diyen Şener, "Ama şuanda iyi gidiyor. Bir ihale yapıyorsunuz, diyorsunuz ki bu yolun bedeli 10 lira ama bir firma çıkıyor diyor ki ben burayı 4 liraya yaparım. Bunu nasıl yapacaksın diye sorsanız da ben yaparım diyor. İhaleyi vermediğiniz taktirde ise ihaleyi iptal ettiriyor. Siz neden en ucuz teklifi verene vermediniz diye. Sonra işe başlıyor. Birşeyler yapıyor, sonra yapamıyorum diyerek ayrılıyor. Sözleşme iptal ediliyor. Yeni bir ihale için hukuki süreç 6 ay sürüyor.  Yeniden ihale yapılıp yeni bir firmanın başlaması 1 yılı buluyor. Böyle bir sıkıntılı durum söz konusu. Ancak yeni dönemde bu yolun tamamlanmasını sağlayacağız."

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde