23 Temmuz 2024

Ordu Mali Müşavirler Odası, 10. Muhasebe Forumu ve 6. Haksız Rekabet Kongresine Katıldı

  • PDF

28-29 Nisan Tarihlerinde Konya’da Dedeman Otelde, 10. Muhasebe Forumu ve 6. Haksız Rekabet Kongresi gerçekleşti. Forma Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Ertuğrul Yüksel, Oda Başkan Yrd. Mustafa Çörtük, Oda Sekreteri Bahadır Baş, Oda Saymanı Haluk Civanbay, Haksız Rekabet Kurulu Başkanı Sayit Gültepe, Haksız Rekabet Kurulu Üyesi Abdulkadir Hasdemir ve Oda Üst Birlik Delegesi Osman Gözükan Katıldı.

İlk gün 10. Muhasebe Forumu 4 oturumda, ikinci gün 6. Haksız Rekabet Kongresi 3 oturumda gerçekleştirildi.  Muhasebe forumunu yaklaşık ikibin meslek mensubu takip etti.

                                     

Formun Açılış Konuşmasında TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı; Muhasebe forumlarının ilkini 2006 yılında İstanbul'da yaptıklarını, farklı iller ve temalarla 9 muhasebe formu gerçekleştirdiklerini anlattı. Forumlarla öncelikle genel kurullarda çok fazla zaman ayıramadıkları mesleki konular için tartışabilecek bir platform oluşturmayı amaçladıklarına işaret eden Sanlı, forumun ana temasını da "Muhasebenin diğer disiplinlerle ilişkisi: Mesleğe getirdiği yenilikler, fırsatlar ve zorluklar" olarak belirlediklerini ifade etti. –

Nail Sanlı Mesleğin sorunları ile ilgili olarak; "Mesleğimizi ilgilendiren düzenlemelerde ilgili bakanlıklar, TÜRMOB'un görüş ve önerilerini dikkate almalıdır. Düzeltme amaçlı verilen beyan ve bildirimlerde ceza uygulamasından vazgeçilmelidir. 4. dönem geçici vergi beyanı kaldırılmalıdır. Günümüz ihtiyaçlarını karşılayacak, zamana endeksli ücret tarifesi taleplerimiz kabul edilmelidir. Meslek mensuplarının yaptıkları sözleşmeler damga vergisinden istisna edilmelidir. Serbest meslek faaliyetlerinde KDV, yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmelidir. Dedi.

Nail Sanlı; e-beyanname konusunda 29 Mayıs’a kadar yapılan uzatmanın parantez içi hüküm nedeni ile bir anlam ifade etmediğini, yapılan uzatmanın, siz mektubu zarfa koyun zarfı hazırlayın ama postaya atma konusunda 29 Mayıs’a kadar bekleyin demektir. Bu ise uzatma anlamı taşımamaktadır. Bu konuda parantez içi hükmün kaldırılması için gerekli düzenlemeyi meslektaşlarımız beklemektedir.” Dedi

 

Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğince (TÜRMOB) düzenlenen 10. Türkiye Muhasebe Forumu'nda; "İnanıyoruz ki bu organizasyon, bu alanda önemli bir ihtiyaca cevap vermiş olacak. Serbest muhasebeci ve mali müşavirlik mesleği ne kadar gelişir ve etkinliği artarsa, kayıt dışı ekonominin etkisi de aynı oranda azalacak. Kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasında bakanlığımızın vazgeçilmez yardımcısı olan meslek mensuplarıyla aramızdaki bağın çok kuvvetli ve kesintisiz olması gerekir. Meslek mensuplarının görüş, öneri ve katkıları bizim için her zaman vazgeçilmez niteliktedir. “Serbest muhasebeci ve mali müşavirlik mesleği ne kadar gelişir ve etkinliği artarsa, kayıt dışı ekonominin etkisi de aynı oranda azalacak" dedi.

 

Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Ertuğrul Yüksel: 10. Muhasebe Forumu ve 6. Haksız Rekabet Kongresi ile ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu. “ Muhasebe Forumları meslek mensuplarının sorunlarının konuşulduğu tartışıldığı ortamlar. Özellikle meslek mensuplarının katkısı çok fazla olmakta. TÜRMOB 10.’ncu Muhasebe formunu düzenliyor. Bu anlamda diğer meslek gruplarının yapamadığı önemli bir çalışmayı başarıyor ve buna süreklilik kazandırıyor. Başta Sayın Genel Başkan Nail Sanlı olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu forumda diğer disiplinler ile mesleğimizin ilişkileri önemsendi ve bu konu üzerinde beklentiler, tehditler ve fırsatlar tartışıldı. Değerlendirildi. Finans danışmanlığı, meslek mensubunun ticari yaşamdaki yönlendirici özelliğinin altı çizildi. Başarılı bir forumu tamamladık.  “ Dedi.

 

Haksız Rekabet Kurulu Başkanı Sayit Gültepe: ise şu açıklamalarda bulundu. “10’ncu Muhasebe Forumu ve 6’ncı Haksız Rekabet Kongresine Ordu SMMM Odasını temsilen katıldık. Kongre organizasyonu, meslek mensuplarının katılımı ve sunulan bildiriler çok başarılıydı. İkinci gün Haksız Rekabet kongresi yapıldı. TÜRHAK Başkanı Sayın Yahya Arıkan açılış konuşmasında, Muhasebe tarihi ve haksız rekabet olgusuna farklı bir açıdan yaklaştı. Özellikle sunumun sonunda ifade ettiği “İyi olmak kolaydır. Zor olan adil olmaktır” sözü  Haksız Rekabet açısındanda önemli bir kavaram. Günün son oturumunda TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir’in ifade ettiği hususlarda son derece önemli konularda.  Haksız rekabet sorunun kaynağı pek  çok konuda bizleriz. Haksız Rekabet İle Mücadele yazılımı konusunda meslek mensupları isteksiz. Neden? Haklı rekabeti kaçımız gerçekten istiyoruz. Özellikle Haksız Rekabet yazılımı ile 2016 yılından itibaren önemli sonuçlar alacağız.

Gerçekten mesleki pek çok sorunumuzun kaynağı Haksız Rekabet. Bunu aşabilmek için Haksız Rekbat İle Mücadele Programı ve Meslek Kararı gerçekten çok önemli bir adım. Bu programın sonuçlarını birlikte alacağız. Ancak şu unutulmamalıdır ki hiçbir konu tek başına program ile kanun ile yönetmelik ile düzeltilemez. İnsanı temel erdemler ve insani bazı değerler ile yaşanan çevre ilişki kurulan kişler ve eğitim gibi faktörlerde sorunların çözülmesinde önemli unsurlardır. Ve haksız rekabet sadece bizim mesleğimize özgü bir durum olmayıp, ticaretten diğer serbest mesleklere her mesleğin uğraştığı bir sorundur. TÜRMOB ve Odalarımız bu konuda diğer mesleklerden bir adım önde hamleler yaptığını görmekteyiz.” Dedi. Haber merkezi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde