23 Temmuz 2024

ALAN BAZLI DESTEK ÖDEMELERİ SÜRECE

  • PDF

Ordu-Gölköy yolu yeni güçlü bir müteahhit ile bitecek

 

AK Parti Ordu Milletvekili ve Milletvekili Adayı İhsan Şener, Gölköy'de Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret etti.

Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert, AK Parti İlçe Başkanı Enver Katırcı ile Gölköy Ziraat Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Şoförler Odası ve Esnaf Kefalet Kooperatifini ziyaret eden Şener, Ulubey-Gölköy yolunda yaşanan sıkıntının çözüleceğini yolun kesinlikle yapılacağını söyledi.

İhaleyi alan firmadan kaynaklanan sorunlar nedeniyle yapımın geciktiğini söyleyen Şener, "İhale bedelinin çok altında fiyat ile bu yol ihalesi alındı. Daha sonra ise firma para kazanamadığını zarar ettiğini beyan ederek çalışmaları durdurdu. 2012 yılında başlayan yol çalışmaları durdu. Yaptığımız görüşmelerde firma daha süresinin olduğunu zaman verilmesini istedi. Ancak biz buna karşı çıkarak sözleşmeyi fesh ediyoruz. Önümüzdeki hafta yeniden ihale için çalışmalara başlayacağız. Bu yolu bitirecek yeterlilikte olan firmaları ihaleye davet edilecek. Bu yol kesinlikle bitecek. Hükümet olarak görevimizi yaparak bu yolun yapımı için herşeyi yaptık ancak firmadan kaynaklanan sorun nedeniyle yol yapılamadı. Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş bey de Cumartesi günü Gölköy'e gelecek ve projeyle ilgili son bilgileri verecektir." dedi.

ALAN BAZLI DESTEK ÖDEMELERİ DEVAM EDECEK

Ziraat Odasını ziyaret eden Şener, burada Alan Bazlı Destek ödemelerinin bu yıl son olduğu önümüzdeki senelerde ne olacağı yönündeki soruyla karşılaştı.

Şener, fındık üreticisine desteğin AK Parti hükümetlerinde 27 kat arttığını söyleyerek, "Alan Bazlı destek ödemeleri bundan sonrada sürecek. Biz üreticiye desteği 1 Katrilyon'dan 10 Katrilyon'a çıkartmışız. Populizm olsun diye bunları yapmıyoruz. Üreticimize destek vererek daha da güçlenmesi için bunu yapıyoruz. Bu sezon fındıktan ihracatta 2,5 Milyar lira gelir elde edildi. Böyle bir gelir kalemi yoktur."dedi.

Fındık fiyatlarında 2002 yılında 2 dolar olması için uğraşıldığını ancak bugün 8 dolar seviyelerine geldiğini ifade eden Şener, "Fındık serbest piyasaya açılarak üreticiye destek verilerek fındık fiyatları yükseldi. Uluslararası piyasada fındık kendi fiyatını buldu. Dünya ile rekabet konusunda endişemiz yok çünkü Fındık üretiminin yüzde 70'ini Türkiye, Türkiye'de ise üretimin yüzde 35'ini Ordu yapıyor. Eskiden Ordu'da fındık fiyatı ne olacak o konuşuluyordu ama artık konuşulmuyor. Dolayısıyla fındık 1. gündemimizdir. Mart ayında 300 milyon lira ödeme yapıldı."diye konuştu. Haber merkezi

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde