23 Temmuz 2024

NİSAN'DA HEDEF TUTMADI

  • PDF

Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Cengiz Dönmez, nisan ayı içerisinde 2 bin 62 ünite kan toplayarak 2 bin 400 olan hedeflerinin altında kaldıklarını ve bu yıl ilk defa belirledikleri hedef sayısının altına düştüklerini söyledi. 
Ordu’da 2015 yılının Nisan ayında kan bağışında hedef tutmadı. Nisan ayı için kan bağış hedefi 2 bin 400 ünite olarak belirlendi. Nisan ayı sonunda toplanan kan bağışı sayısı 2 bin 62 ünite oldu ve 2015 yılının dördüncü ayında ilk defa belirlenen kan bağış hedefinin altında kalındı. Ocak ayında bin 200 ünite hedef koyan Kan Bağış Merkezi bin 309 ünite kan toplayarak hedefini aşmıştı. Şubat ayında ise bin 300 hedef koyan merkez bin 445 ünite kan ile 2015’in ikinci ayında da hedefini geçmişti. Mart ayında da bin 600 hedef koyan Kan bağış merkezi 2 bin 108 ünite kan ile belirlediği hedefi aşmıştı. Bu sonuçlarla birlikte Ordu’da 2015 yılının ilk dört ayında toplam 6 bin 921 ünite kan bağışı yapılmış olundu.

"HAVA ŞARTLARI OLUMSUZ ETKİLEDİ"
Nisan ayında kan bağışını olumsuz etkileyen en büyük faktörün havaların soğuk olmasından kaynaklandığını ifade eden Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Cengiz Dönmez, "İlk üç aylık dilimde hedeflerimize ulaştıktan sonra Nisan ayında hedefimizin altında kalmamızın en önemli sebeplerinin başında, Nisan ayının çok soğuk geçmesi yer alıyor. Nisan ayındaki beklenmedik hava şartları kan bağışında bulunan vatandaşlarımızı olumsuz etkiledi ve hedefimizin altında kalmamıza yol açtı. Bu sebeple mayıs ayında hedefimiz 2 bin 100 ünite kan bağışı toplamak. İnşallah nisan ayında toplayamadığımız bağışlarımızı mayıs ayında toplayarak aradaki açığımızı kapatırız diye düşünüyorum. Mayıs ayında kurumlarımızla iletişime geçerek vatandaşlarımızı kan bağışına teşvik etmek istiyoruz. Yöresel olarak kutlanan Mayıs 7'si(20 Mayıs) etkinliklerinde, sahil şeridinde bulunan ilçelerimizde ekiplerimizi yoğunlaştırarak maksimum verim almayı hedefliyoruz" dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde